14 - 17 maj 2024

Nödstopp integrerat i trådlös operatörspanel

Nödstopp integrerat i trådlös operatörspanel
PROFIsafe och FSoE förenklar integrationen av operatörspanel i maskin och anläggnings befintliga säkerhets-PLC. Dessutom är panelen sömlöst integreras i TIA Portal.

KeTop T15X är en trådlös mobil operatörspanel för den moderna fabriken och för Industri 4.0. Genom att eliminera operatörspanelens kabel samt hela tiden ha med sig nödstoppet uppnår man en helt ny nivå av möjligheter, flexibilitet och rörlighet. Kommunikationen sker både över WLAN och Bluetooth. Allt är TÜV-certifierat. En unik egenskap med KeTop T15X är att man kan ställa in räckvidden mellan operatörspanel och basstation för ökad säkerhet. Tack vare de integrerade fältbussarna Profinet och EtherCAT samt därtill respektive konfigurationsfiler sätter man enkelt och snabbt upp kommunikationen mot maskiner och anläggningar med styrsystem med dessa fältbussar i grunden.

KeTop T15X stödjer även OPC UA, Modbus TCP m.fl. Operativsystemet i KeTop T15X är Windows 10. Detta gör det möjligt att ladda ner och spara befintlig, windowsbaserad visualisering direkt i panelen. Man kan självklart nyutveckla och specialanpassa en helt ny visualisering specifikt för den 10 tum stora panelen med multitouch. Har man en webbaserad applikation så går det precis lika bra att ansluta mot aktuell webbserver och man kan tillgodogöra sig modern webbteknik i form av HTML5, CSS3 och Javascript.

Patrik Andersson

patrik.andersson@sigbi.se