”Kanske den bästa mässan någonsin för oss”

”Kanske den bästa mässan någonsin för oss”
Rekord i antalet leads och fullt upp i montern. För innovationspartnern PLM Group – som bland annat säljer 3D-skrivare – blev Elmia 3D 2022 en av de bästa mässorna någonsin. Det berättar Christoffer Wester som är försäljningschef för 3D-printing på PLM Group.

Hur gick det för PLM Group på Elmia 3D 2022?

– Sammanfattningsvis var det en av de bästa mässorna någonsin för oss och vi slog faktiskt flera rekord under dagarna. Så vi är verkligen supernöjda. Vi hade lagt ner stora resurser på vår monter och hade dessutom flera av våra partner på plats – plus ett tiotal medarbetare som bemannade montern varje dag.

Hur många leads blev det för er?

– Vi fick in över 200 kvalificerade leads, vilket är ett otroligt bra resultat och vi sålde till och med flera maskiner direkt på plats – det är lite ovanligt.

Hur viktig är Elmia 3D för er?

– Elmia 3D har på kort tid blivit en av de viktigaste mötesplatserna för våra kunder på den svenska marknaden. Här träffas många relevanta organisationer samtidigt som många av våra nuvarande kunder kommer förbi och frågar om de senaste uppdateringarna. Så ur ett nätverksperspektiv och för att hitta nya kontakter är mässan väldigt viktigt.

Hur viktigt är det för er att ställa ut på mässor som Elmia 3D?

– Det har faktiskt förändrats över tid och runt 2018/2019 tog vi ett beslut om att inte längre ställa ut på mässor. Men det ändrades helt efter pandemin. Så fort det började öppna upp sig 2021 märkte vi att alla kunder som hade suttit på Teams-möten ville ut och träffa oss och se maskinerna på riktigt. Då tog vi ett beslut om att börja ställa ut på mässor igen – och det var helt rätt beslut.

 

Bildtext: Christoffer Wester, försäljningschef för 3D-printing på PLM Group tillsammans med Alexander Håård, Business Area Manager Digital Transformation, i den välbesökta montern under Elmia 3D 2022.