Elmia 3D

19-22 maj 2026
Mässan för additiv tillverkning och lösningar i drift.

Ge en ny dimension till dina affärer

Möt morgondagens produktionstekniker inom additiv tillverkning. Här visas maskiner i drift för produktion i både plast och metall.

Elmia 3D är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

De parallella mässorna är: Elmia Polymer, Elmia Automation, Elmia Plåt,  Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Verktygsmaskiner. 

Elmia 3D arrangeras i samarbete med branschföreningen SVEAT.

Se sammanfattningen från Elmia Produktionsmässor 2024 

Här hittar du alla utställare
Mässans öppettider
Vad finns det att äta?
Framtidstro och starka synergier på Nordens största affärsplats för industrin
28 maj 2024
Hållbart, omställbart och smart. Under fyra dagar har de bästa produktionslösningarna inom sex olika branscher exponerats på Elmia Produktionsmässor.
Uppdrag: Minska plastic pollution
17 maj 2024
En av nykomlingarna på Elmia 3D är Lostboyslab AB, som ställer ut för första gången på mässan i år. Ett innovativt företag som drivs av att tänka hållbart i alla steg. Emil Nielsen är vd och berättar om hur det kom sig att företaget tagit fram egna material när de inte hittade det de sökte.
Klassisk möbel i 3D-printad tappning
17 maj 2024
Hur kan man göra en klassisk möbel uppdaterad till en samtida version? Går det att möta dagens krav på hållbarhet och cirkularitet med en nära 100 år gammal möbeldesign? Det ville Vesna Paun och Neliah Saadat Norrström, studenter på JU, ta reda på i sitt examensarbete.
Kompetens Arena – med fokus på att säkra framtida kompetens inom branschen!
16 maj 2024
Industrirådets senaste rapport avslöjar en oroande klyfta mellan tillväxtambitioner och tillgång på rätt kompetens inom den tillverkande industrin. ”Det är en utmaning som jag tror alla inom branschen står inför”, säger Martin Paland, VD på Bromi Gruppen AB.
Entusiastiska temavandrare under första dagen
15 maj 2024
En ny satsning under Elmia Produktionsmässor 2024 är kostnadsfria temavandringar för besökare som arrangeras i samarbete med Almi Jönköping inom ramen för projektet ’Nästa generations affärer’*. Ett perfekt tillfälle för dig som besökare att upptäcka några av de mest intressanta nyheterna och inn...
Additiv tillverkning – ett värdefullt produktionsstöd inom industrin
14 maj 2024
Nordisk industri är redo att implementera 3D-print fullt ut som produktionsstöd. Det menar Markforged, en av flera utställare på Elmia 3D som slagit upp portarna idag.
Vi ses på AM-arenan - hela programmet
8 maj 2024
Välkommen till Elmia 3D och AM-arenan där SVEAT tillsammans med Elmia arrangerar en mötesplats för additiv tillverkning. Välkommen att ta del av utställning, seminarier och skön AM-samtal över en god kopp kaffe. Vi ses på AM-arenan.
Lindes nya gasblandningar ger bättre resultat vid sintring och LBPF-printning
5 maj 2022
De nya gasblandningarna som Linde visar på mässan, är utvecklade för att ge bättre kvalitet och ökad produktivitet vid 3D-printning.
Innovation i fokus för PLM under Elmia 3D
27 apr. 2022
När nordiska tillverkningsföretag rankar sina viktigaste prioriteringar för framtiden, svarar hela 70 procent innovation. Det visar rapporten ”Digital Transformation in the Nordic Manufacturing System” från konsultföretaget IDC. Som värdeskapande partner till tillverkningsindustrin, har PLM Group...