14 - 17 maj 2024

Smart, hållbar och omställbar industri – en livsnödvändighet

Smart, hållbar och omställbar industri – en livsnödvändighet
För att bibehålla konkurrenskraften hos svensk industri krävs ständig utveckling och fokus på effektivisering. Under Elmia Plåt 14-17 maj kommer Din Maskin att lyfta plåtindustrins möjligheter till utveckling på ett hållbart och omställbart sätt.

Prima Power, Safan Darley, Starmatik, Omera, Dimeco, Aida och Nibbler är alla välbekanta varumärken inom plåtbearbetning. Din Maskin är återförsäljare av samtliga av dessa varumärken på den svenska och norska marknaden.

– Vi installerar, servar och utbildar även på dessa maskiner och system och vi besitter mycket hög kompetens om tillverkningsmetoder, automation och mjukvaror inom plåtindustrin, säger Per Selskog, vd Din Maskin.

 

Hållbar industri är livsnödvändigt

Han konstaterar att plåtindustrins utmaningar idag handlar om behovet av ständig utveckling med starkt fokus på automation och effektivisering – allt för att vara konkurrenskraftiga. Men hur kan man driva den här utvecklingen på ett hållbart sätt?

– Hållbar industri är på riktigt livsnödvändigt. Miljömässig hållbarhet för jordens framtida existens och personalmässig hållbarhet för att behålla och locka ny personal till industrin, säger Per Selskog.

Här bidrar den tekniska utvecklingen på ett positivt sätt, med mer energieffektiva maskiner och mer ergonomiska lösningar samtidigt som vardagen för operatörer och ställare blir alltmer stimulerande i takt med ny teknik som erövrar industrigolven.

 

Omställbart och smart med ny teknik

Omställbar industri är också ett tema som är viktigare än någonsin, menar Per:

– Det sker teknikskiften inom många områden samtidigt vilket innebär både nya produktionsmetoder och stora variationer i volymer och seriestorlekar. I vår monter på Elmia Plåt den 14-17 maj kommer vi att berätta mer om hur vi jobbar inom dessa områden.

Det gäller även produktionsmässornas gemensamma tema Smart industri som för Din Maskin definieras genom digital, uppkopplad och mätbar uppföljning.

– Maskinerna blir mer och mer uppkopplade. Vi kan koppla samman maskiner som pratar med varandra och även göra integreringar mot affärssystem och diverse produktionsuppföljningssystem, säger Per Selskog.

 

Goda relationer skapar affärsmöjligheter

Genom att medverka på Elmia Plåt, del av Elmia Produktionsmässor, ser Per stora möjligheter att nå ut till både branschkollegor, partners och kunder – befintliga som potentiellt nya. För även om hårdvaran är det som säljs så är mjukvaran i form av mänskliga relationer själva grundförutsättningen för goda affärsmöjligheter.

– Vi har ett stort fokus på människor och relationer och en vilja att utvecklas tillsammans med våra kunder, säger Per Selskog.

 

Bildtext:
Elmia Produktionsmässors tre teman – Smart, hållbar och omställbar industri – kommer även att exponeras i montern hos Din Maskin under Elmia Plåt.