14 - 17 maj 2024

Minska produktionskostnaden med bibehållen kvalitet

Minska produktionskostnaden med bibehållen kvalitet
Hur håller du nere tillverkningskostnaden vid avancerad plåtbockning – med god ergonomi för operatören och optimal kvalitet på produkten? Det är frågor som CIDAN Machinery Group ger sina svar på under Produktionsmässan Elmia Plåt 14-17 maj.

Med smarta medel kan du minska produktionskostnaden med bibehållen produktionskvalitet och samtidigt både behålla befintlig personal och attrahera ny. Det säger Désirée Lerider, marknadschef CIDAN Machinery Group.

 

Imponerande produktionsökning

Hon tar som exempel en kund som satsat på automation av sin plåtbearbetning. All tillverkning är integrerad med kundens ERP-system så när en profil beställs av en kund går det direkt in i ordersystemet, skapar ett ordernummer och därefter en produktionsorder. När hela processen är klar går det automatiskt tillbaka till kundens ordersystem och skickas vidare för fakturering.

– Tack vare dessa strategiska investeringar under de senaste fyra åren har man sett en betydande produktivitetsökning. År 2006, med bara två anställda, producerade de 100 ton plåt. 2010 steg det till 300 ton med fem anställda. Från och med 2023, med sex anställda, har man skalat upp produktionen till imponerande 800 ton plåt, säger Désirée Lerider.

 

Professionell guidning till rätt produktionsform

Som återkommande utställare på Elmia Plåt, en av sex mässor som ryms under det gemensamma taket Elmia Produktionsmässor, räknar CIDAN Machinery Group med att ge sina besökare professionell guidning i att hitta rätt produktionsformer och bättre materialflöden.

– Semiautomation med hög produktionshastighet och låga ställkostnader är svaret på våra kunders primära utmaningar. Ergonomin förbättras med lösningar som gör att kunden slipper lyft och vändningar och materialets kvalitet bibehålls tack vare skonsam formning och förflyttning över arbetsytan, säger Désirée Lerider.

– Vi tillverkar maskiner för avancerad bockning av plåtprofiler som ventilations-utrustning, skåp av olika slag, ståldörrar, fasadtäckning och inredning. På Elmia Plåt kommer vi att visa upp två olika maskintyper för detta ändamål.

 

Smarta maskiner och smart mjukvara

Produktionsmässornas tre gemensamma teman är Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri.

– Det rimmar väl med de diskussioner vi har med våra kunder utifrån vårt eget tema ”Smart, Strong, Fast”. Genom att använda våra smarta maskiner och mjukvara minskar du spill och arbetar mer effektivt vilket är värdefullt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Désirée Lerider.

 

Bildtext:

CIDAN Machinery Group är experter inom plåtbearbetningsutrustning med ett brett sortiment av lösningar och produkter.