Maximal produktivitet med minimal produktionsyta

Maximal produktivitet med minimal produktionsyta
En stor utmaning för plåtindustrin är att bibehålla konkurrenskraft inom enstycks och fåstycksproduktion nu när mycket av produktion plockas hem. Svaret ligger i minskade ställtider och ökad flexibilitet. Salvagnini, pionjärer inom panelbockning, visar upp sina lösningar på Elmia Plåt den 14–17 maj.

– Vi ser att det här är utmaningen som våra kunder inom traditionell plåttillverkning brottas med. Salvagninis lösning på detta bygger på maskiner med minimal ställtid för maximal flexibilitet och produktivitet – allt inom liten produktionsyta.

Det säger Stefan Ek, vd Salvagnini Scandinavia AB. Med huvudkontor i Värnamo servar man den skandinaviska marknaden med lösningarna från den italienska maskintillverkaren.

– Vi är pionjärerna inom panelbockning och har färdiga produktionsstyrningslösningar och automationslösningar för KIT och enstycksproduktion för ökad flexibilitet och minimering av lageruppbyggnad hos våra kunder, säger Stefan.

 

Smart industri och hållbarhet – viktiga teman

Salvagnini Group konstruerar, bygger och säljer flexibla system och maskiner för bearbetning av tunnplåt: stansmaskiner, panelbockningsmaskiner, kantpressar, fiberlaserskärmaskiner, FMS-linjer, automatiska lagertorn och programvara.

– Smart industri och hållbarhet är våra viktigaste teman, säger Stefan Ek.

Under Elmia Plåt, en av sex fackmässor under det gemensamma taket Elmia Produktionsmässor, kommer Salvagnini att visa upp sina senaste energieffektiva produktionslösningar för plåtbearbetning samt exempel på plåtdetaljer.

 

Hoppas attrahera många besökare

– Vi ser fram emot att möta både nya och befintliga kunder och hoppas nå ut till proaktiva företag som vill maximera sin produktion och öka sin flexibilitet gentemot sina kunder, säger Stefan Ek.

Hur ser man då på möjligheterna att skapa nya affärsrelationer och stärka befintliga nätverk under mässan?

– Det är alltid bra att visa upp sig och förhoppningsvis kan Elmia Produktionsmässor attrahera många besökare, säger Stefan Ek.