14 - 17 maj 2024

Flex Trim A/S visar patenterade lösningar för slip och avgradning på Elmia Plåt 14-17 maj

Flex Trim A/S visar patenterade lösningar för slip och avgradning på Elmia Plåt 14-17 maj
Flex Trim A/S är föregångare av sliplösningar inom träindustrin och nu växer konceptet alltmer inom metall och komposit. Med sitt unika system för slip och avgradning har Flex Trim skapat ergonomiska och effektiva lösningar för alla volymer.

– Vi har med oss både maskiner och verktyg till Elmia Plåt för att visa på plats för besökare vad vi kan göra. Vi var först med detta och vi vill påstå att vi är duktiga på att utveckla den här tekniken där vi har mer än 100 patent och registrerade produkter idag, säger Bengt Almers, Area Sales Manager för den svenska, finska och norska marknaden.

 

Ger bättre ekonomi och ergonomi 

Danska familjeföretaget Flex Trim A/S har i mer än 30 år levererat lösningar inom slip och avgradning som gör arbetet både enklare och snabbare samtidigt som det underlättar för ergonomin och ger en bättre ekonomi.

– Ledorden har alltid varit ”det kan göres nemmere och bedre”. Med denna filosofi möter vi alltid en uppgift då vi vet att våra lösningar kan optimera produktionen – både ekonomiskt och tidsmässigt säger Bengt

Grunden är ett flexibelt system som gör det möjligt att slipa rundade profiler med hjälp av slipborstar som stödjer slipmaterialet. Olika typer av borstar anpassas för olika slags applikationer.

 

Flexibelt och anpassningsbart

– Det handlar om hur borsten jobbar, hur den utformas och vilket resultat du vill nå – om du ska slipa en djup profil på en kökslucka eller avgrada en plan metallbit. Systemet kan användas både som handhållet och i genommatade maskiner. Målet är alltid att göra så mycket som möjligt i en och samma uppställning, förklarar Bengt.

Flex Trims maskiner, verktyg och system kan anpassas för högvolymsproduktion med möjlighet att integreras i robotceller men också utformas för lägre volymer.

Att se lösningarna live är värdefullt, menar Bengt. Till Elmia Plåt kan man som besökare ha med sig en detalj och få den slipad i Flex Trims monter.

– Vi har med vår testmaskin från Danmark där vi kan köra skarpt.