Nyheter från Elmia Plåt

 Finska Aliko väljer Elmia Plåt

I över 40 år har Aliko levererat plåtbearbetningsmaskiner till den finska industrin. Nu vill de närma sig den svenska marknaden – med hjälp av Elmia Plåt.
– Sverige är en relativt ny marknad för oss, där det finns stor potential, säger Timo Valtanen, Sales Manager på Aliko.

18 december 2019 Läs mer
Därför lyckas Ursviken på Elmia Plåt.

Hur lyckas man som utställare på en mässa? Den knäckfrågan har Ursviken svaret på.
– Kunderna måste se maskiner. Få lukta, lyssna och känna på dem, säger Kenneth Ragnmark säljare på Ursviken, som ställer ut på Elmia Plåt.

31 oktober 2019 Läs mer
Cidan hittar rätt kunder på Elmia Plåt

Cidan Machinery valde Elmia Plåt för en stor produktlansering i fjol. Något som visade sig bli en succé.

– Det är den klart bästa mässan i Sverige, säger Lars Olander, försäljningschef.

24 september 2019 Läs mer
Ravema har nycklarna till lyckade mässor

Tydlighet. Både när det gäller målsättningen för mässan och vilket budskap som ska förmedlas i montern. Det är så Ravema lyckas gång på gång under Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt.

18 juni 2019 Läs mer
Elmia Plåt driver hela utvecklingen framåt

Förra året gjorde Alingsås Plåtmaskiner debut på Elmia Plåt. Redan nu är planeringen i gång för mässan 2020. Då blir det en rejäl storsatsning.

14 maj 2019 Läs mer

Vill du automatisera din verksamhet? Men känner att du inte riktigt vet var du ska börja? Då ska du ta kontakt med projektet Pilar som tjuvstartade på Elmia Produktionsmässor i våras. I september drog arbetet i gång på allvar och det finns fortfarande möjlighet att anmäla sitt intresse.

04 oktober 2018 Läs mer
Tomas Berg, General Manager på Schunk i Sverige, möter elever under Elmia Produktionsmässor 2018.

Det är viktigt att välkomna ungdomarna som besöker Elmia Produktionsmässor. Det menar Tomas Berg, General Manager på Schunk i Sverige, som upplevde en av karriärens höjdpunkter under mässans avslutande dag i maj.

01 oktober 2018 Läs mer
Flera affärer genomfördes på Elmia Produktionsmässor och utställarna vittnade om rekord i antalet leads.

Flera affärer, rekordmånga leads och ett högtryck på mässgolvet tack vare stärkt konjunktur. Så kan Elmia Produktionsmässor 2018 sammanfattas.

19 juni 2018 Läs mer
De små och medelstora företagen vågar tro på fortsatt tillväxt vilket ger ökade investeringsbehov.

Investeringsbehovet bland små och medelstora företag börjar ta fart. Det visar den undersökning som Qimtek genomförde inför Elmia Produktionsmässor. Över hälften av de företag som har svarat planerar att investera mer i år jämfört med förra året.

19 juni 2018 Läs mer

Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Under fyra mässdagar genomfördes flera nya affärer och de hetaste framtidsfrågorna diskuterades.

22 maj 2018 Läs mer
Peter Book framför Amadas senaste fiberlaser som såldes under mässan.

På Elmia Plåt visar Amada sin senaste modell av fiberlaser av japansk teknologi. För kunden innebär deras lösning både tids- och kostnadsbesparing och framför allt en säker investering.

18 maj 2018 Läs mer

På Elmia Plåt genomförde Tebeco en försäljning direkt på mässgolvet. Gradmaskinen från Costa kommer framöver att tillhöra SVAB och deras plåtbearbetningslinje.

17 maj 2018 Läs mer
Joakim Dovrén, försäljningsdirektör på Cidan

I Cidans monter på Elmia Plåt är det världspremiär för den nya kantvikmaskinen Forma Z. Maskinen, som kan bocka både upp och ned, är en uppdatering av företagets Forma och lämpar sig främst för industriell verksamhet och plåtslagarverkstäder.

17 maj 2018 Läs mer
Ulf Olson, OptoComp, Peter Ottosson, Swerea och Boel Wadman, Swerea, bjöd in till seminarium på Elmia Plåt.

Liksom i så många andra branscher kräver även plåtbranschen innovationer för att bli mer effektiv.

På seminariet ”Hållbar produktion i plåtbranschen” under Elmia Plåt berättade Peter Ottosson, Swerea, och Ulf Olson, OptoComp, om sina respektive företags innovativa tankar.

16 maj 2018 Läs mer
Plåtforum arrangerar flera föreläsningar i Kongresshuset under mässan, där bland annat under tisdagen då Michael Lindgren pratade om simulering vid framtagning av nya verktyg och produkter inom rullformning.

Det sparar tid och blir rätt från början. Vinsterna med simulering vid framtagning av nya verktyg är många. Sedan några år tillbaka är det även möjligt att simulera inom rullformning. Det visade Michael Lindgren från Ortic under Plåtforums seminarium på Elmia Plåt.

15 maj 2018 Läs mer
Erik Arden framför nya P2lean 2120. Foto: Elmia

Högre öppning, nytt interface och ställtider på bara någon sekund. Det gör P2lean 2120 från Salvagnini utmärkt för panelbockning av små serier. Den flexibla maskinen visas på Elmia Plåt.

15 maj 2018 Läs mer

Investeringsbehovet bland små och medelstora företag börjar ta fart. Det visar den undersökning som Qimtek genomför inför Elmia Produktionsmässor. Över hälften av de företag som har svarat planerar att investera mer i år jämfört med förra året.

14 maj 2018 Läs mer
Per Gustavsson i föreläsning om informationssäkerhet och de tre största hoten är för industrin. Men även enkla åtgärder för att skydda sig mot hoten.

Det kan vara en bluffaktura på mejl. Eller ett utpressningsprogram som låser alla filer. Är din verksamhet på något sätt uppkopplad så har du utmaningar med företagets informationssäkerhet. Men lugn, på Elmia Produktionsmässor får du enkla tips och råd från sju av Sveriges främsta experter inom ämnet.

09 maj 2018 Läs mer
Elmia Produktionsmässor invigs tisdagen den 15 maj. På plats finns representanter från industrins branschföreningar för att samtala kring de viktigaste frågorna för framtiden.

Sex mässor och 475 utställare. Det gör Elmia Produktionsmässor till Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Var med redan vid invigningen för att höra vad industrins branschföreningar ser för möjligheter och utmaningar i framtiden.

03 maj 2018 Läs mer
I montern visar Din Maskin prov på bland annat kantpressning och laserskärning, samt deras servoelektriska bockautomat.

Sex maskinleverantörer representerade i en 235 kvadratmeter stor monter. I samband med att Din Maskin fyller 25 år blir det en storsatsning på Elmia Plåt.

03 maj 2018 Läs mer