Elmia Plåt driver hela utvecklingen framåt

Förra året gjorde Alingsås Plåtmaskiner debut på Elmia Plåt. Redan nu är planeringen i gång för mässan 2020. Då blir det en rejäl storsatsning.

 

Att ställa ut på mässa leder ofta till nya kundkontakter och affärer. Men minst lika viktigt är möjligheten att se vart branschen och konjunkturen är på väg samt att ta del av de senaste trenderna. Det menar Johnny Kvist, ägare av Alingsås Plåtmaskiner.

– Det krävs arenor där alla är samlade och visar de senaste nyheterna. En mässa som Elmia Plåt driver hela utvecklingen framåt och det gör en klokare när man får en bild av marknaden, säger han.

För Alingsås Plåtmaskiner innebar Elmia Plåt nya kunder, viktiga kontakter för framtiden och nya agentursamarbeten. Det dröjde dock till den elfte timmen innan företaget bokade en plats förra året.

– Vi sladdade in på slutet. Det var inte tänkt att vi skulle vara med men samtidigt kände vi att om vi ska satsa mot industrin så var vi tvungna att finnas på plats. Och det ångrar vi inte nu. Det var väl spenderade pengar och jag har bara positivt att säga om mässan, säger han.

Företaget, som är en helhetsleverantör inom plåtbearbetningsmaskiner, kom till mässan förra året med en kantpress, ett broschyrställ och en godisskål. Det fanns egentligen inga resurser för att kunna satsa helhjärtat på mässan.

– Men det slog väldigt bra ut ändå och det är därför vi återkommer. Nästa år blir det i ett annat format där vi visar fler maskiner och har välutbildad personal på plats. Jag har redan frågat efter en större och mer central monter, säger Johnny Kvist.

Publicerad
2019-05-14
Bilder
Elmia Plåt driver hela utvecklingen framåt
Elmia Plåt driver hela utvecklingen framåt