Schunk hade flera nyheter på gång till Elmia Automation

Schunk hade flera nyheter på gång till Elmia Automation
Schunk hade en storsatsning på gång till Elmia Automation. I fokus skulle stå nyheter, framför allt produkter och smarta funktionslösningar som gör svensk industri mer effektiv.

Bland annat skulle det ha blivit Sverigepremiär för ett nollpunktssystem, tanken var att det skulle visats live i en simulerad bearbetningscell.
– Här sköter roboten allt jobb, vilket minimerar ställtiden och gör arbetet mer effektivt, säger Tomas Berg, General Manager på Schunk, och fortsätter att prata om mässnyheter:
– Vi skulle också haft med oss hel en del lösningar för samverkande robotar där fokus ligger på gripdon, verktygsväxlare samt kraft och momentgivare. Samverkande robotar är en tydlig trend inom industrin och vi väljer att visa flera lösningar på temat. Det är viktigt för oss att sätta produkten i en kontext som beskriver den verklighet som råder inom industrin.

Gripsystem och spännteknik är de två stora affärsområdena som företaget satsar på. På Elmia Automation hade båda segmenten visats.
– Vårt tema i montern hade varit specialdesignade helhetslösningar både inom ren automation samt lösningar för bearbetningsmaskiner. Där ville vi visa hur man på ett smart och effektivt sätt kan spänna fast ett objekt i en maskin. Men vi vet hur viktigt det är med rena produkter och därför skulle vi också haft med oss i princip hela vår produktportfölj, med fokus på avancerade skruvstycken, magnetlösningar och gripdon, säger Tomas Berg.