Ökad produktivitet med globalt använd teknik

Ökad produktivitet med globalt använd teknik
Förebygg driftstopp, öka din produktivitet och få bättre koll på din energiförbrukning – i Wexoes monter på Elmia Automation diskuteras lösningar för smarta maskiner och smart produktion.

Väggen i Wexoes monter ser vid första anblicken ut som ett gigantiskt kretskort. När du kommer närmare upptäcker du att kopplingar och flöden åskådliggör hur olika system för maskinövervakning och processtyrning samverkar i en komplex men fullständigt logisk symfoni av information.

– De här systemen finns överallt i maskiner som används i produktion. Ensamma löser de inga världsproblem, men när du sätter samman alla smarta maskiner i nätverk så får du en smart produktion, det vi kallar Industri 4.0 säger Tony Annell, divisionschef.

Samarbetar med Rockwell Automation

Informationen som genereras är allt ifrån produktionsdata och uppgifter om energiförbrukning till kassationsrapporter och OEE-tal.

– Vi talar om rätt generella system för processer, tillverkning, förpackning, förslutning och förflyttning; system för styrning och övervakning som vi kan binda samman i en modern digital lösning genom till exempel vår samarbetspartner Rockwell Automation, säger Tony.

För information i all ära, den är inte mycket värd om du inte analyserar den rätt och ser till att också rätt användare får tillgång till informationen.

– Vi har ett stort mjukvarupaket som hämtar all information från verkstadsgolvet, lyfter upp den, analyserar, bearbetar och sorterar upp den, berättar Tony.

Viktigt att skapa rätt nätverksstruktur

Tekniken skapar oändliga möjligheter till produktionsutveckling, och här är det även viktigt att säkerheten går hand i hand med utvecklingen. Tillsammans med Rockwells IT-experter genomför Wexoe nätverksanalyser hos sina kunder för att upptäcka och täppa till eventuella säkerhetshål.

– När du hanterar så här stora datamängder är det otroligt viktigt att skapa en nätverksstruktur med rätt behörighetsnivå. Du behöver smarta, intelligenta switchar som ger access till rätt person vid rätt tillfälle, konstaterar Tony.

Elmia_Automation_Wexoe2_1920x1080.jpg

Under pandemin har intresset ökat kraftigt för system som möjliggör service med fjärraccess via molnbaserade lösningar. ProSoft System är unikt eftersom det också tillåter anslutna enheter att kommunicera mellan varandra.

50 leads redan första dagen

Nyttan med att skapa den här typen av smart produktionslösning är stor. Du kan förebygga driftstopp, öka din produktivitet och få bättre koll på din energiförbrukning. Och intresset är stort bland besökarna på Elmia Automation för att diskutera den här typen av lösningar.

– Redan första dagen hade vi runt 50 leads, berättar Tony.

 

Bildtext: Wexoe med divisionschef Tony Annell visar allt ifrån enkla styrningar för små maskiner och applikationer till mycket komplexa system med fokus på servorörelser eller processlösningar.