Yaskawa stärker erbjudandet av små robotar med MOTOMAN-GP4

Yaskawa stärker erbjudandet av små robotar med MOTOMAN-GP4
Vi ser en stor efterfrågan på marknaden efter små robotar med kraftfull prestanda. Därför har Yaskawa utökat GP-serien med en ny nätt modell. Familjen, som består av 6-axlade kompakta höghastighetsrobotar i varierande storlekar, har fått efterlängtad tillökning.

När MOTOMAN GP4 lanseras fylls en lucka på marknaden som funnits mellan uppskattade MOTOMAN GP7 i samma serie och lillasyster MotoMini, världens minsta industrirobot. Vinnare på denna lansering är exempelvis elektronik- och läkemedelsbranschen som efterfrågar snabbtänkta minirobotar som klarar montering med hög precision i kvalitetstestapplikationer.

MOTOMAN GP4 är tillgänglig med styrsystemen YRC1000 eller YRC1000micro. Välj till MotoLogix-gränssnittet om du önskar fullständig integrering till PLC-programmeringsmiljö. Denna lilla robot är extremt smidig och snabb med axelhastigheter på upp till 1000 °/s. Den höga skyddsklassen IP67 gör att den kan användas även under krävande miljöförhållanden. Kompakt design möjliggör installationer i trånga utrymmen.

Niklas Richardsson

niklas.richardsson@yaskawa.eu.com