MiniFeed lockade publik på mini-utställningen

Taggar:
Elmia Automation
MiniFeed lockade publik på mini-utställningen
Flexibel, enkel och anpassad mindre företag. RoboFeeder från PMA har utökats med familjemedlemmen MiniFeed. En riktig publikdragare under Robotkonferensen på Elmia.

Snabba omställningar mellan små och medelstora serier kräver en hög grad av flexibilitet. Det har PMA tagit fasta på med MiniFeed. En ny standardlösning för exempelvis betjäning av CNC-maskiner.

­– Fokus ligger på enkelhet. Den går att flytta mellan maskiner och gränssnittet är enkelt. Det behövs heller ingen robotkunskap sedan tidigare för att programmera den. Samtidigt är den gediget byggd där alla ingående komponenter är från kända fabrikat, säger Oscar Molin, säljare på PMA.

Målgruppen är mindre företag som i dag kanske endast kör sina maskiner på dagtid. Med en MiniFeed skulle de kunna köra några timmar obemannat efter stängning och därmed få ut fler timmar av sina maskiner. Något som de två första köparna av roboten redan har nytta av.

– Den ena kunden har 8–10 anställda och använder den för att ladda sin lasermaskin för lasermärkning. Den andra är ett enmansföretag med två maskiner för avancerad bearbetning med mycket omställning, säger Oscar Molin.