14 - 17 maj 2024

En sensorupplevelse utöver det vanliga – på Elmia Automation

En sensorupplevelse utöver det vanliga – på Elmia Automation
Sensorlösningar och automatiserad teknik kan möta industrins utmaningar gällande säker detektion, maskinskydd och kvalitetskontroll. På Elmia Automation presenterar SICK sina senaste innovativa sensorlösningar inom allt ifrån övervakning av tryckluft till visionkameror utrustade med artificiell intelligens.

– Vi ser mässan som en fantastisk möjlighet att skapa nya affärsrelationer och stärka våra befintliga nätverk. Här kan vi visa upp våra senaste innovationer, diskutera kundernas behov och utmaningar samt demonstrera hur våra sensor- och automatiseringslösningar kan bidra till att optimera deras verksamhet, säger Robert Ernofsson, Market Product Manager, SICK AB.

 

Global ledare inom sensorlösningar

SICK är en global ledare inom just sensorlösningar och automatiserad teknik, med mer än 75 års erfarenhet och en omfattande portfölj av innovativa produkter och tjänster. På Elmia Automation den 14–17 maj kommer man att visa flera olika lösningar utifrån Produktionsmässornas gemensamma teman Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri.

 

Effektiv övervakning av tryckluft

Högaktuellt ur miljösynpunkt är systemet för övervakning av tryckluft för att minimera läckage. Smart lagerhållning möjliggörs med laserfotocellen W10 med innovativ touchdisplay som underlättar kalibreringen.

– Genom att integrera touchdisplay med lättförståeliga symboler i våra fotoceller slipper våra kunder hålla koll på gamla manualer och ha mängder av olika givare på lager, säger Robert Ernofsson.

 

Ny teknologi förenklar vardagen

Han fortsätter:

– Smart är även vår nya visionkamera som själv kan lära sig att se skillnad på en korrekt eller felaktig produkt utan avancerad programmering. Den nya tekniken inom AI hjälper oss att skapa enkelhet i vardagen för våra kunder.

Andra nyheter som SICK kommer att presentera i sin monter gäller bland annat innovativa skydd runt robotverktyg för att minimera risken för personskador samt den senaste fotocellfamiljen med okänslighet mot störljus, enklare inställning, tydligare monitorering och smartare funktioner.

– Vi hoppas nå ut med våra sensorlösningar till såväl maskinbyggare som slutkunder inom allt ifrån robotik och fordonsindustri till logistik, livsmedel och batteri, säger Robert Ernofsson.

– Vi kan lova besökaren en sensorupplevelse utöver det vanliga!

 

Bildtext:

SICK är en av världens ledande lösningsleverantörer för sensorbaserade industritillämpningar för effektiv styrning av såväl tillverkningsautomation som logistik- och processautomation.