Därför satsar Karlebo på Elmia 3D

Taggar:
Elmia 3D
Därför satsar Karlebo på Elmia 3D
Rätt besökare och rätt målgrupp – trots liten monteryta.
Karlebo Gjuteritekniks erfarenhet av premiären av Elmia 3D förra året gav enbart positiva svar. Nästa år är företaget tillbaka, med en större monter.

karlebo.jpg

– Vi fanns bara med i ett hörn i en monter under förra mässan, men utfallet gav ett riktigt bra tryck. Framför allt nådde vi ut till rätt målgrupp, säger Richard Larsson, produktchef på företaget.

3D-tekniken har en enorm utveckling inom flera produktområden, men för Karlebo, som 3D-printar och designar gjutformar, inleddes 3D-resan trögt.

– Vi började använda additiv tillverkning för fem år sedan, men till en början var det en ökenvandring, ett svårt tekniskt språng. Just inom gjuteribranschen har det tagit längre tid, men tack vare entusiastiska kunder tog det till slut fart, säger Richard Larsson.

– Nu är tekniken väl etablerad och vårt arbete växer mer och mer, både med sandformar och metallprintrar. Framför allt skapar det möjligheter och höjer konkurrenskraften när man kan adaptera teknologin i en redan befintlig produktion som använder sig av äldre teknik, men framför allt när komponenter designas så att 3D-teknikens möjligheter leder till bättre effektivitet.

Fem år efter införandet av 3D-design ser Richard en framtid inom gjuteribranschen med en enorm utvecklingspotential.

– Att gå från prototyp till färdig produktion har varit svårt, men nu har vi kommit över en tröskel och vi kommer absolut inte stå still, säger Richard Larsson.

– Och med den fart som 3D-tekniken utvecklas i kommer Elmia 3D nästa år att bli en riktigt intressant mötesplats. Inte bara för oss inom gjuteribranschen utan för alla företag som använder sig av arbetssättet.