19 - 22 maj 2026

Plamako & Plamex på Elmia Polymer

Plamako & Plamex på Elmia Polymer
Plamako och Plamex ställer ut sitt maskin, robot och tillbehörsprogram i monter – C03:22.

HAITIAN & ZHAFIR Formsprutningsmaskiner ”Precision och energieffektivitet till attraktiva priser SEPRO 5-axligt till priset av 3-axligt markerar starten för framtidens portalrobotar. Sepro X-line, en helt uppdaterad design av Success-serien med Yaskawa CNC rotationer som standard.

Behovet av energieffektiva maskiner ökar stadigt som ett resultat av högre energi och råmaterialkostnader vilka kan balanseras med användning av servoelektrisk alternativt helelektrisk maskinteknologi. På mässan visar vi därför två av senaste maskinerna ur generation 3 från både Zhafir Plastics Machinery och Haitian Machinery.

ZHAFIR Zeres ZE III 1200/430, elmaskin med 120 tons låskraft och integrerad kompakt hydraulkrets för exempelvis kärndragningsfunktioner. Utrustad med Sepro Success X-line 11, 5-axlig servorobot med Yaskawa rotationspaket.

HAITIAN Mars MA III 1000/280, servohydraulisk hybridmaskin med 100 tons låskraft från världens mest sålda maskinserie.

Plamex Automation på Elmia Polymer tillsammans med Plamako

Plamex visar sin egenutvecklade Plamex System modul för vision-robotguidning. Guidningsstationen innehåller en ABB Irb 1200 robot som hanterar 3 olika komponenter från samma modul. Plamex System guidningsenhet kan byggas med valfritt antal matare men som standard från en till tre matare. Systemet innehåller förutom ABB robot påfyllningsenhet och en stegmatare som presenterar komponent för visisonkamera. På mässan används dIvision PC baserade vision system DV2 för guidning av robot.

I montern visar Plamex även autonoma servicerobotar från Pudutech som är lämpliga att använda inom industrin med flexibla transporter både i kontor, produktions och lagermiljö. På mässan visas modellerna Kettybot som informations och transportrobot och Pudubot som exempelvis kan arbeta som intern transport och med lådväxlingssystem vid formsprutningsmaskiner.

Hos Rinco Ultrasonic (C03:28) kommer Plamex att ställa ut en ABB Cobotrobot YuMi 14050 som ultraljudssvetsar. I denna applikation visas också Plamex System matare för visionguidning

Christer Stureson

christer@plamako.se