19 - 22 maj 2026

Framtiden är grön för Green & Co

Taggar:
Elmia Polymer
Framtiden är grön för Green & Co
Debatten om plastens vara eller icke vara pågår ständigt.

På Elmia Polymer vill Green & Co belysa vikten av återvinning och därmed generera ökad energieffektivitet inom branschen.

greenco.jpg

Green & Co har levererat maskiner och utrustning till svensk plastindustri sedan 1940-talet. När företaget gör premiär på Elmia Polymer är det energieffektivitet som kommer att gå som en röd tråd under mässdagarna i montern, oavsett om det handlar om små eller stora tillverkade produkter.

– Det här kommer att bli vårt tema på mässan. Ett område där vi sitter på fakta och kunskap och det är viktigt att det når ut till fler, säger försäljningschef Anders Friborg.

Det är inte själva plasten i sig är den stora boven i dramat, det är hur den hanteras och tas om hand när den färdiga produkten har tjänat ut sitt syfte.

– Plast kan vara miljövänligt. Det är ett material som går att återanvända och det är viktigt att den debatten tas upp, säger Anders Friborg och nämner företagets egen satsning, ”The future is Green”:

– Hållbarhet och bra miljöval blir mer och mer högaktuellt och även vi i plastbranschen måste dra vårt strå till stacken. På Green & Co har vi knutit till oss leverantörer som delar vår syn på vad som är produkter för framtiden.