Om Elmia Svets & Fogningsteknik

Idén om en renodlad svetsmässa föddes under 2011 och i samarbete med Svetskommissionen startades Elmia Svets och Fogningsteknik. Responsen blev överväldigande. Knappt hade mässan lanserats förrän den var fullbokad, och ganska snart fick mässytan utökas.

På premiären av mässan mötte de dryga 70 utställarna över 6000 svetsintresserade besökare.

Tanken med mässan är att besökaren på ett enda ställe ska hitta allt som har med svetsning och fogning att göra, oavsett om man är verksam inom byggindustrin, verkstadsindustrin eller jobbar på en renodlad svetsfirma.

Mässans utbud riktar sig till flera målgrupper – dels till de som praktiskt jobbar med svetsning, dels till konstruktörer, ingenjörer, företagsledare och andra som är intresserade av att hitta lösningar som kan leda till bättre affärer. Det vi nu har att erbjuda är ett komplett produktregister och hela branschen under ett och samma tak.

Premiären i maj 2012 var en av de största industrisatsningarna i Elmias historia. Under fyra dagar arrangeras tre parallella mässor. Vid sidan av Elmia Svets och Fogningsteknik hölls Elmia Polymer och Elmia Automation.

Var och en av mässorna med sin unika profil, men med många gemensamma nämnare. Inte minst skapade konstellationen nytta för den besökare som vill ha en effektiv arbetsdag!