Plastbranschens viktigaste arena

På Skandinaviens största renodlade mässa för plast- och gummiindustri samlas branschen. Här visas ett högklassigt utbud inom områdena formsprutning, extrudering och kompoundering. Tillsammans med fem parallella mässor är det en plattform för framtidens industrin. Och affären är i fokus.

Som enda polymermässa i Skandinavien kan Elmia Polymer erbjuda alla maskin- och automationsleverantörer att visa sina system i drift på mässgolvet. 

Elmias produktionsmässor under samma tak

Till produktionsmässorna hör sedan tidigare Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Plåt. Under 2018 får de sällskap och förstärks av plastbranschens Elmia Polymer och en ny mässa inom additiv tillverkning, Elmia 3D.

Med detta breddas utbudet av produktionstekniker och material för den svenska tillverkningsindustrin och skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom industrin.

Intressant, jag vill veta mer om de parallella produktionsmässorna>>

Vem besöker?

På mässgolvet möter du branschens företagsledning, produktionsledning, tekniker, designers och konstruktörer. En stor del av besökarna har inflytande över företagens inköp och är här för att hitta nya lösningar och leverantörer. Många affärer görs till och med direkt på mässgolvet.

Historia och samarbeten

Polymermässan lanserades i maj 2009 på initiativ från branschen. Mässan har byggts upp med stöd av Plastmaskingruppen, PMG och arrangeras vart tredje år.

Elmia Polymer är ett samarbetsprojekt med Schall-Messen, Tysklands största privata mässarrangör som genomför Europas ledande plastmässa Fakuma i Friedrichshafen.