Hållbarhet ifrån grunden skapas genom mångårigt kunnande och en stark drivkraft

Hållbarhet ifrån grunden skapas genom mångårigt kunnande och en stark drivkraft
Tabergkonstruktioner AB byggde den första och enda solcellsparken på Arktis. I företagets monter på Elmia Solar kommer du att kunna se ett bildspel på detta. På mässan kommer även solstativ för alla typer av underlag och klimat att visas liksom företagets jordskruvar. Dessa används när solstativen förankras i marken.

- Eftersom vi är ledande på solstativ för markmontering av solel är det en självklarhet för branschen att få se vår utveckling och våra produkter på Elmia Solar, berättar Markus Svensson, vd och ägare Tabergkonstruktioner AB. Vi drivs av att utveckla det vi arbetar med. Därför har vi konstruerat ett solstativ som klarar alla typer av moduler och uppsättningar.

Tabergkonstruktioner AB är det äldsta tillverkande bolaget inom solbranschen i Sverige och startades redan 1970. Olika slags konstruktionslösningar inom stål har passerat sedan dess. Idag gör företaget ställagelösningar för alla varianter av fristående solanläggningar. De anpassas utifrån de förutsättningar och påfrestningar som finns med yttre påverkan, terräng och produktion.

- Vi fixar allt från prospektering till tillverkning och färdigställande av anläggningen. Det innebär att tillverkningen sker på plats i Värmland och monteringen gör våra egna montageteam.

Besök Tabergkonstruktioner i monter A09:38.