För: 4-6 personer (ger ca 18-20 st)
Ingredienser:
500 g viltfärs
1 ägg
1 gullök
0,5 dl finhackad persilja
1 spanskpeppar
1 msk paprikapulver
1 msk rödvin
smaka av med salt och nymalen svartpeppar
1 spritspåse
1 stor klick smör
1 liten butternutpumpa
100 g haricots verts
2 tsk torkad salvia
1 dl vispgrädde
0,5 dl vit, torrt vin
Salt och peppar
250 g keso, gärna ekologisk
5-8 ramlöksblad (beroende på styrka)
Gör så här:
Skala och riv löken på den grova delen av rivjärnet. Kärna ur och finhacka pepparn. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg i en spritspåse och tryck ur luften. Lägg in i kylskåp i 6-12 timmar. Spritsa ut på en skärbräda i korvar, ca 2 cm i diameter och 10 cm långa. Tryck ihop köttet så att korvarna inte faller isär när du spritsar. Stek i grillpanna så att de får ordentligt med färg och grillränder.
Njut med en klick ramlöksfärskost och pumpagryta.
Färskosten
Mixa keso och ramslök i en matberedare med knivtillsats, smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en skvätt god olivolja om så önskas.
Pumpagryta
Skala och kärna ur pumpan. Skär i små tärningar. Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock, stek någon minut, lägg i grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på lock i 10 minuter, salta och peppra. Tag av locket, häll på grädde, låt sjuda 5 minuter och häll i vinet. Låt sjuda ytterligare 5 minuter och smaka av.
Vi använder cookies (kakor) på elmia.se för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att surfa vidare på vår webbsida accepterar du att cookies används. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga webbläsaren eller stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar.
Notera att när du godkänner cookies kommer viss data överföras utanför EU. Hur den informationen används av berörda bolag vet vi inte exakt. Till exempel uppfyller inte USA:s lagstiftning alla de krav gällande hantering av personuppgifter som ställs inom EU, vilket kan innebära vissa risker för dina personuppgifter.