13 - 15 maj 2021

Viltfärscevapcici med pumpagryta och ramlöksfärskost cepvapcici

Viltfärscevapcici med pumpagryta och ramlöksfärskost cepvapcici
Smarrigt recept från Alexandra Zazzi med härliga smaker från skog och vilt.

För: 4-6 personer (ger ca 18-20 st)

Ingredienser

500 g viltfärs

1 ägg

1 gullök

0,5 dl finhackad persilja

1 spanskpeppar

1 msk paprikapulver

1 msk rödvin

smaka av med salt och nymalen svartpeppar

1 spritspåse

1 stor klick smör

1 liten butternutpumpa

100 g haricots verts

2 tsk torkad salvia

1 dl vispgrädde

0,5 dl vit, torrt vin

Salt och peppar

250 g keso, gärna ekologisk

5-8 ramlöksblad (beroende på styrka)

Gör så här:

Skala och riv löken på den grova delen av rivjärnet. Kärna ur och finhacka pepparn. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg i en spritspåse och tryck ur luften. Lägg in i kylskåp i 6-12 timmar. Spritsa ut på en skärbräda i korvar, ca 2 cm i diameter och 10 cm långa. Tryck ihop köttet så att korvarna inte faller isär när du spritsar. Stek i grillpanna så att de får ordentligt med färg och grillränder.

Njut med en klick ramlöksfärskost och pumpagryta.

Färskosten

Mixa keso och ramslök i en matberedare med knivtillsats, smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en skvätt god olivolja om så önskas.

Pumpagryta

Skala och kärna ur pumpan. Skär i små tärningar. Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock, stek någon minut, lägg i grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på lock i 10 minuter, salta och peppra. Tag av locket, häll på grädde, låt sjuda 5 minuter och häll i vinet. Låt sjuda ytterligare 5 minuter och smaka av.