Vargfrågan i fokus 2023

Vargfrågan i fokus 2023
På Elmia Game Fair 2023 får den högaktuella vargfrågan stort utrymme.

I samverkan med Svenska Jägareförbundet kommer vi på årets Elmia Game Fair att arrangera ett flertal föredrag på temat varg på vår kunskapsscen i hall B. Du som besökare kommer att få ta del av ett flertal intressanta föredrag som ska öka kunskapen i vargfrågan, såsom vargens biologi, vad ett vargrevir är, hur vargen påverkar annat vilt och hur man jagar den.

Föredragshållare är Gunnar Glöersen, rovdjursexpert, och Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent, från Svenska Jägareförbundet som delar med sig av sina specialistkunskaper. Det kommer även att tas upp vad som händer i vargfrågan i stort – och att det även händer positiva saker.

- Vargtemat var ett givet tema i år, eftersom det har varit en het fråga i Sverige under en tid nu, berättar Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Game Fair. Först var det ett regionalt problem i nordvästra Värmland, men nu har problemet uppstått i flera delar av Sverige. Vi tror att det här kommer att bli ett uppskattat inslag – att besökarna helt enkelt får öka på sin kunskap om vargen.