Träffa Thomas och Elvira Ekberg på Elmia Game Fair

Träffa Thomas och Elvira Ekberg på Elmia Game Fair
Vår mångåriga Elmia Game Fair-ambassadör Thomas Ekberg kommer såklart till mässan även 2023 och i år tar han med sig sin dotter Elvira.

Yrkesjägaren Thomas Ekberg och hans 15-åriga dotter Elvira är ambassadörer för Elmia Game Fair 2023. På mässan i maj kommer Thomas både att hålla föredrag och livepodda under mässans alla tre dagar.

Thomas har haft jakt som sitt stora intresse sedan tidiga barnsben, då han började följa med sin far och farfar ut i skogen. Redan i unga år visste han att jakt och viltvård var det han ville arbeta med. Nu har han jobbat som entreprenör inom jakt i egen regi i närmare tre decennier, är idag en av landets mest kända jägare och en stor Elmia Game Fair-vän.

Tillsammans med kollegan Mikael Jägare har han under över 30 år gjort jakt framför kameran i jaktfilmer och ett flertal TV-produktioner. Han driver också viltslakteri i Tjällmo i Östergötland sedan många år. Förutom att synas framför kameran och att stå med styckkniven i handen, så har Thomas under åren också hunnit med att skriva flera böcker, utfodra mängder av hungriga mässbesökare med sin uppskattade viltkebab, uppfinna både ett skjutstöd och en vändbar jaktkniv samt starta jaktorganisationen Föreningen Sveriges Jägare. En riktig mångsysslare i branschen alltså och vi är givetvis glada över att få ta del av hans kunskap och engagemang i och på Elmia Game Fair.

I hans senaste jaktfilmsserie "Dianas stigar Arvet" på Youtube går Thomas på jakt med sin dotter Elvira. Hon tog jägarexamen redan som 11-åring, men har varit intresserad av jakt och viltvård sedan hon började gå.
– Elvira har sedan tidig ålder varit med mig i skog och mark. Hon påminner väldigt mycket om mig själv när jag var i den åldern. Galet jaktintresserad helt enkelt och det är otroligt inspirerande att få vara hennes mentor på Dianas stigar, säger Thomas Ekberg. Tanken med "Arvet" är att skildra jakten från ett annat perspektiv än vad vi gjort tidigare och förhoppningsvis kan vi uppmuntra andra ungdomar till ett ökat intresse för jakten.

Att förmedla den kunskap som vår ambassadör Thomas Ekberg har samlat på sig genom åren är något som han brinner för.
– För mig är jakten mer än upplevelsen i skogen, mer än kunskap om hur djuren rör sig och fungerar. Mer än ett säkert och intränat jaktskytte, mer än den spänning man känner när allt fungerar och skottchansen kommer. För mig fortsätter jägarens ansvar ända tills viltköttet, den fantastiska resursen, ska tillagas i köket, säger Ekberg.

– Det handlar om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet, fortsätter han.

Välkommen till Elmia Game Fair 18-20 maj för att träffa Thomas och Elvira Ekberg och ta del av deras kunskap och engagemang!