13 - 15 maj 2021

Recept från Alexandra Zazzi

Recept från Alexandra Zazzi
Fredagsmys med en salladstacos med dovhjorts tataki, syrade granskott, srirachamajonnäs och tomatsalsa.

Recept för: 4-6 personer

Ingredienser

I1-2 knyten hjärtsallad

Syrade granskott

10 späda granskott

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk honung

Tataki

400-500 g innerfilé eller ryggbiff av dovhjort (går även bra med annat vilt)

Salt och peppar

Smörpapper att slå in i

Salladsröra

200 g cocktailtomater

3-4 salladslökar

1 tsk saft av citron

en skvätt olivolja

Salt och peppar

Srirachamajonnäs (håller 1 vecka i kylskåp)

2 äggulor

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

3 dl matolja

1-1,5 msk srirachasås

Gör så här: 

Tataki

Skär köttet så att det är en bit som mäter ca 4x4 cm och längd 12-14 cm.

Klappa in salt och peppar och halstra i en het panna så att den får färg runt om, Slå in i smörpapper hårt och lägg tillbaka i pannan (ingen värme under pannan) låt vila i 30 minuter. Skär tunna skivor och lägg på salladen.

Salladsröra

Skär tomaterna i småbitar, hacka salladslöken, rör ihop med citron, salt, peppar och en skvätt olivolja.

Srirachamajonnäs

Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle, använd elvisp, ballongvis eller stavmixer teknik, vispa energiskt hela tiden tills blandningen ser ut som vispad grädde. Smaka av med vinäger, sriracha, salt och peppar.

Syrade granskott

Blanda vinäger med honung och lägg i granskotten, häll i lite vatten så att det täcks, låt stå kallt i kylskåp i minst 24 timmar innan servering.

Vid servering. Tag loss bladen från salladshuvudet, lägg ut på en bricka, skeda i en sked tomatröra, lägg på dovhjorten, en klick majonnäs och avsluta med granskott (valfritt).