Recept för: 4-6 personer
Ingredienser:
I1-2 knyten hjärtsallad
Syrade granskott
10 späda granskott
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
Tataki
400-500 g innerfilé eller ryggbiff av dovhjort (går även bra med annat vilt)
Salt och peppar
Smörpapper att slå in i
Salladsröra
200 g cocktailtomater
3-4 salladslökar
1 tsk saft av citron
en skvätt olivolja
Salt och peppar
Srirachamajonnäs (håller 1 vecka i kylskåp)
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 dl matolja
1-1,5 msk srirachasås
Tataki
Skär köttet så att det är en bit som mäter ca 4x4 cm och längd 12-14 cm.
Klappa in salt och peppar och halstra i en het panna så att den får färg runt om, Slå in i smörpapper hårt och lägg tillbaka i pannan (ingen värme under pannan) låt vila i 30 minuter. Skär tunna skivor och lägg på salladen.
Salladsröra
Skär tomaterna i småbitar, hacka salladslöken, rör ihop med citron, salt, peppar och en skvätt olivolja.
Srirachamajonnäs
Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle, använd elvisp, ballongvis eller stavmixer teknik, vispa energiskt hela tiden tills blandningen ser ut som vispad grädde. Smaka av med vinäger, sriracha, salt och peppar.
Syrade granskott
Blanda vinäger med honung och lägg i granskotten, häll i lite vatten så att det täcks, låt stå kallt i kylskåp i minst 24 timmar innan servering.
Vid servering. Tag loss bladen från salladshuvudet, lägg ut på en bricka, skeda i en sked tomatröra, lägg på dovhjorten, en klick majonnäs och avsluta med granskott (valfritt).