Många aktiviteter för alla hundintresserade

Många aktiviteter för alla hundintresserade
På vårt stora mässområde kommer det att vara fullt av hundaktiviteter under Elmia Game Fairs tre dagar – både inom- och utomhus. Och givetvis är din egna fyrbenta vän välkommen!

Jakthundklubbarna finns på plats även i år och kommer att ge träningstips, arrangera tävlingar och uppvisningar och du kommer att få se hur hundarna jobbar i både vildsvinshägn och konstgryt. Det vankas även rasparader när de olika rasklubbarna visar upp sig på hundscenen i hall D, där du också kan träffa dem i deras montrar. Det blir mycket att uppleva för dig som vill ta del av spetskompetens inom hundområdet på ett praktiskt sätt.

19140-279.jpg

- Vi kommer att ha ett stort inslag av jakthundar, då vi har ett nära samarbete med ett flertal hundklubbar som har stort engagemang i mässan, berättar Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Game Fair.

- Vi bygger till exempel upp ett vildsvinshägn på cirka 30 x 100 meter, där vi ska visa på vikten av att träna din hund och hur man gör det utifrån hundens individuella egenskaper, fortsätter Klas Brandt. Vi kommer också att ha ett provgryt, där du kan testa din hund på skinn.

Ett annat inslag på vårt utomhusområde blir apporteringens ABC – grunderna i apportering, eftersök och hur du börjar träna med din hund, något som besökarna själva kan vara med på. Dessutom blir det Elmia Hinder- och apporteringscup vid dammarna, en prova på-tävling som har funnits ända sedan mässan starades 1975.