Inspireras av Emilia Nilsson på vår viltmatscen

Inspireras av Emilia Nilsson på vår viltmatscen
På viltmatscenen på Elmia Game Fair kommer du att få träffa och inspireras av jägaren, kocken och Sveriges Mästerkockdeltagaren Emilia Nilsson, som har ett stort hjärta för det skogen erbjuder oss i matväg.

Emilia Nilsson är jägare och författare till kokboken ”Pangmat från Siljsönäs”, men är även grisbonde och tredjepristagare i Sveriges Mästerkock 2019. Hon bor och jobbar på familjegården i just Silsjönäs i Jämtland.

Mat har alltid legat henne varmt om hjärtat och är sedan hennes medverkan i Sveriges Mästerkock en stor del av både vardagen och yrkeslivet.

- Det finns inget bättre än att jobba med sitt intresse, säger Emilia Nilsson. Att jag älskar matlagning så mycket tror jag kommer ifrån min uppväxt. Det överflöd av råvaror vi får från skogen här uppe i norr, både viltkött genom jakten och bär och svamp, och även de råvaror vi har hemma på gården med fläsk, nötkött och det vi odlar, driver mig till att vilja ta vara på råvarorna på det bästa sättet som går.

På viltmatscenen på Elmia Game Fair kommer vi i dagarna tre att få se henne inspirera oss till hur vi kan ta tillvara på det som skogen ger oss. Och givetvis blir det provsmakning av godsakerna!