Elmia Solar

Nordens nya mötesplats för solenergibranschen

Ny mötesplats för solenergibranschen!

Elmia Solar samlar alla som har en koppling till solenergibranschen för att göra affärer, nätverka och ta del av innovationer.

På mässan visas alltifrån solpaneler och växelriktare till energilagring och elbilsladdning. I scenprogrammet diskuteras viktiga frågor såsom regelverk, kompetensförsörjning, hållbarhet, arbetsvillkor och säkerhet. 

Ta chansen att finnas på plats när branschens samlade kunskap och kompetenser möts för att skapa nya lösningar och ta fart mot en fossilfri framtid.

Välkommen till Nordens nya mötesplats för solenergibranschen den 13-15 februari 2024!

/globalassets/bilder/massor/solar/elmia_solar_2024_huvudbild.jpg
Anna Werner, vd Svensk Solenergi
Svensk Solenergi är stolt samarbetspartner till Elmia Solar. Solenergibranschen har haft en kraftig utveckling och det behövs en arena för att skapa nya kontakter och diskutera viktiga frågor såsom kompetensförsörjning, hållbarhet och säkerhet. Tillsammans skapar vi Nordens största mötesplats för solenergibranschen."
Anna Werner, vd Svensk Solenergi
Ola Månsson, vd Installatörsföretagen
Vi är glada över att vara samarbetspartner till Elmia Solar. Tillsammans skapar vi en unik mötesplats för solenergibranschens företrädare och företag. Vi ser fram emot många spontana möten, affärer och kunskapsutbyten."
Ola Månsson, vd Installatörsföretagen
Tobias Asp, vd Lidalco
Elmia Solar är den typ av mässa som vi underleverantörer inom green tech har saknat. Solenergi, laddinfrastruktur och energilagring har en oerhört kraftig tillväxt och konstant utveckling, så behovet för en renodlad och återkommande branschmässa är stort."
Tobias Asp, vd Lidalco
Kai Lippert, vd EWS GmbH & Co. KG
Elmia Solar är en välkommen plattform för oss att presentera våra lösningar för sektorkoppling och lagring av solenergi för framtidsinriktade installatörer i Sverige.”
Kai Lippert, vd EWS GmbH & Co. KG
Elmia Solar - bästa mässan i branschen
29 nov. 2023
Vi har ställt 3 snabba frågor till Pierre Mattsson, försäljningschef på Zenitec.
Elmia Solar gör en växande bransch rättvisa
27 nov. 2023
Vi har ställt ett par snabba frågor till Dan-Eric Archer, vd CheckWatt. Han kommer att medverka i scenprogrammet med framåtblickande prognoser för 2030 och vad det kommer att innebära för elsystemet.
Solteknikdagen - ett samarbete med Installatörsföretagen
7 nov. 2023
Den 13–15 februari 2024 arrangeras Elmia Solar, Nordens största fackmässa inom sol, laddning, installation och lagring, på Elmia i Jönköping. Nu står det klart att Installatörsföretagen blir samarbetspartner till Elmia Solar. I samband med mässan, den 13 februari, kommer de att arrangera Soltekni...
Bra mötesplats för bra möten
22 sep. 2023
Weland Stål har gedigen erfarenhet av infästning av taksäkerhet och infästningssystem för solpaneler. De ser det som en självklarhet att medverka på Elmia Solar för att träffa kunder och kollegor i branschen.
Framtida forskningsprojekt presenteras av Mälardalens universitet
20 sep. 2023
3 snabba frågor till Bengt Stridh, universitetslektor Mälardalens universitet, Akademin för ekonomi, samhälle och teknik.
Elmia Solar en självklar mässa för oss
15 sep. 2023
Ferroamp AB är Sveriges enda tillverkare av avancerade växelriktare. De ser det som en självklarhet att ställa ut på en mässa som riktar sig helt och hållet mot deras kunder och partners.
"Passar perfekt!“ – största kampanjen i EWS företagshistoria
22 nov. 2023
"Passar perfekt! – Kompletta system i perfekt kombination tillgängliga för proffs" är namnet på en ny kampanj som vi hos EWS har startat tillsammans med tillverkare av utvalda varumärken i vår portfölj.
Kvalitet i samverkan – ett unikt samarbete med fokus på kunden
22 nov. 2023
Vår kund BBK Group installerar endast högkvalitativa produkter för den kvalitetsmedvetna kunden: montagesystem från K2 Systems, växelriktare från KOSTAL Solar Electric och solcellspaneler från REC Group. Samtliga produkter levereras av EWS. BBK Group genomför stegvis installation av en omfattand...
Samarbetspartner
Officiell mediapartner