Vinnaren av The Silviculture Award är utsedd

Vinnaren av The Silviculture Award är utsedd
En enig jury utsåg Alfa Skogsservice till första mottagare av det nyinstiftade skogsvårdspriset The Silviculture Award.Men segraren hade knappt tid att komma till ceremonin på SkogsElmia.

– Det är väldigt hedrande, men vi håller på att sätta 11 miljoner plantor, förklarar företagets grundare Ivo Krsek.

The Silviculture Award har instiftats av Skogforsk och Elmia, för att uppmärksamma entreprenörer som arbetar med skogsvård.

– En tredjedel av landets entreprenörer har inga maskiner utan är inriktade på skogsvård, berättar Anders Mörk från Skogforsk.

Ivo Krsek är från Tjeckien och tog ett sommarjobb i Jämtland 2009 med trädplantering. Han träffade kärleken och startade företaget 2011. Sedan dess har verksamheten vuxit hela tiden med god ekonomi och nu finns företaget även i Jönköping.

Åtta år efter starten är Alfa Skogsservice Sveriges tredje största skogsvårdsföretag med verksamhet i stora delar av landet. Vid tiden för SkogsElmia handlade det om att sätta 11 miljoner plantor.

Juryns motiverade sitt val så här:

"Företaget har en klar affärsidé, strategi och vision som genomsyrar bolaget vilket lett fram till en position som det tredje största skogsvårdsföretaget i Sverige med en god och stabil ekonomi.

Organisationen med en Region Norr, en Region Syd och en stab är tydlig och effektiv. IT-området är under stark utveckling för styrning, uppföljning, kontroll och effektiva administrativa rutiner för fakturering och löneadministration.

Bolaget har en tydlig personalpolitik som ger medarbetarna stort eget ansvar och som inspirerar till utveckling."

Anders Mörk från Skogforsk delade ut det första Silviculture Award till Ivo Krsek och Alfa Skogsservice.