Resultatlistan SM i skotarkörning 2019

Resultatlistan SM i skotarkörning 2019
Årets SM i skotarkörning vanns av Johan Larsson. Tävlingen, arrangerad av branschorganisationen Skogsentreprenörerna avgjordes i helgen under stor dramatik på Skogselmia, utanför Jönköping.

Det blev en rafflande final mellan Johan Larsson med tidigare ett SM-guld och Martin Henrysson med hela fyra tidigare guld i bagaget. Efter att Martin Henrysson tidigt råkade riva en bygel fick Johan Larsson ett rejält försprång vilket i slutet nästan hämtades ifatt. I hela startfältet var det för övrigt mycket hög kvalitet på de tävlande:
– Ja, det var otroligt jämnt, och precis lagom till finalerna kom regnet och gav lite extra krydda med betydligt halkigare virke, summerar tävlingsansvarige Ebbe Lindberg. 

SkotarSM2019_1webb.jpg

Tävlingen som var öppen för alla yrkesverksamma förare gick ut på att köra en bana med stockar utlagda i olika vinklar, varav vissa omgärdade av hinder som inte fick röras. På tid skulle man lasta, och när oturen var framme blev det straffstockar. Rundan avslutades sedan med att stapla fem kubbar på varandra. Vinnaren Johan Larsson kunde bara sammanfatta med ett ord. Fantastiskt! 
– Alltså, otroligt kul. Jag har nog inte riktigt landat! 

Resultat SM i skotarkörning 2019
1. Johan Larsson
2. Martin Henrysson
3. Jacob Wennebring


För mer information:​​​​

Ebbe Lindberg, företagsutvecklare
010-480 47 42 ebbe.lindberg@skogsentreprenorerna.se

Frans Johansson, kommunikationsansvarig
010-480 47 45 frans.johansson@skogsentreprenorerna.se