Starka mässaktörer i skogen inleder samarbete: ”Vi vill göra vårt för att lyfta AB Sverige”
16 juni 2021
Två av landets ledande mässföretag inleder nu ett samarbete kring mässor, event och konferenser riktade mot skogens aktörer. – Vi kraftsamlar tillsammans för skogen. Samverkan mellan våra mötesplatser stärker möjligheten till effektiva erfarenhetsutbyten inom skogsnäringen vilket är viktigt för...
 På Elmias mässor blir uppfinningar till innovationer
14 juni 2019
Enligt Per Frankelius, som forskar om innovationer vid Linköpings universitet. Har Elmias skogsmässor stor betydelse för utveckling av ny teknik och nya metoder inom skogsbruket. – På mässor blir uppfinningar till innovationer, säger han.
 Industrin behöver de privata skogsägarna för täcka virkesbristen
13 juni 2019
Privatskogsbruket blir allt viktigare för svensk skogsindustri och handelsbalansen. Anledningen är att skogsbolagen och statliga Sveaskog på senare år gjort stora uttag av äldre skog på egna marker. De enskilda skogsägarna har en annan situation med möjlighet att leverera. Årets SkogsElmia bevisa...
 Elmia är ett skyltfönster som driver exporten av svensk skogsteknik
12 juni 2019
Den nordiska skogsbrukstekniken utvecklades i långa stycken av småföretag, vilka snabbt kom ut på en världsmarknad. – Elmias skogsmässor var och är det internationella skyltfönstret, säger Hans-Åke Elofson, som under sina pionjärår arbetat på centrala poster hos tongivande maskintillverkare.
Se seminariet om bioenergi i efterhand
11 juni 2019
Under SkogsElmia arrangerade Elmia Wood tillsammans med Dagens Industri ett exklusivt seminarie om bioenergi. Var du inte på plats? Det gör inget. Det filmades och finns nu på Elmia Woods YouTube kanal.
3D-förbättring av Valtra traktorer
8 juni 2019
Lantmännen Maskin har utvecklat en egen "trimsats" till Valtra traktorer med Smart Touch.– Det är en ny panel som skapar plats för styrspak och display till en skogskran, berättar Jon Rolfsson som är ansvarig för segmentet skog.
Nyhet från Vimek öppnar dörren till fler uppdrag
8 juni 2019
– Utan den här maskinen skulle flera skogsägare inte släppa in oss, särskilt inte när det är blött i markerna.Det säger Christer Wiström, skogsentreprenör i Katrineholm.
Jakt på stillastående träd angripna av barkborrar
8 juni 2019
Anette Johansson och hennes hundar har fullt med jobb.Tillsammans spårar de träd som är angripna av barkborrar. – Hundarna känner lukten på flera hundra meters håll, berättar Anette.
Vägen på mässan visar att konstruktionen håller
8 juni 2019
På Elmia Wood 2017 byggde Nordenväg en ny typ av skogsväg.Vägstumpen finns kvar och på SkogsElmia 2019 återvände Nordenväg för att visa att deras konstruktion håller. – Intresset är mycket stort, berättar Michael Thorn som står bakom konstruktionen.
Logosol firar 30 år på Elmias skogsmässor
8 juni 2019
I år firade Logosol 30-årsjubileum på SkogsElmia. – Vi fick vårt första stora genombrott 1989 på Elmias skogsmässa, säger företagets grundare Bengt-Olov Byström.