Elmia Nordic Rail

7-9 oktober 2025
Nordens viktigaste arena för framtidens järnväg.

Här kraftsamlar hela branschen för framtidens järnväg

På Elmia Nordic Rail träffas alla som vill se de senaste innovationerna, utbyta erfarenheter, knyta nya kontakter och bygga gränsöverskridande nätverk. En internationell mötesplats och ett kunskapsnav för alla som arbetar med järnväg och annan spårburen trafik. 

Här skapar du grunden för dina framtida affärer. Här träffar du banhållare, trafikutövare och fordonstillverkare. Här finns de som arbetar med underhåll och service. Du möter kompontenttillverkare, konsulter och speditörer. Politiker, experter och andra beslutsfattare gör mixen komplett.

Under mässan 2023 var nätverkande och viktiga frågor i fokus - se summeringen här

 

Nätverkande och viktiga frågor i fokus på Elmia Nordic Rail
16 okt. 2023
Behovet av en mötesplats för att ta del av nyheter, utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar inom järnvägsbranschen är stort. Här fyller Elmia Nordic Rail, som pågått 10–12 oktober, en viktig funktion. Det står klart efter årets mässa i Jönköping.
Maximerad miljönytta med återvunna tågsäten visas på Elmia Nordic Rail
11 okt. 2023
Återvinning och renovering är viktiga verktyg för att minska resursslöseri och CO2-avtryck. Textilexperterna Artex visar konkreta exempel på hur tågindustrin kan lägga in en högre växel i den gröna omställningen.
Säkrare spårunderhåll och färre tågförseningar med ny app
10 okt. 2023
Thomas Tydal bytte spår från IT-branschen och blev lokförare men insåg snart att hans IT-kunskaper behövdes för digitalisering av det svenska järnvägssystemet. På Elmia Nordic Rail presenterar Tydal Systems senaste appnyheten Vilicus Moneo.
På rätt spår för en hållbar framtid på Elmia Nordic Rail
6 okt. 2023
Med en imponerade historia och en spännande produktlinje har Lännen MCE AB blivit en ledande aktör inom entreprenadmaskiner samt grävlastare. Med sikte på framtiden har de banat väg för hållbarhet och nyskapande inom branschen.
Öresundsmetron – ett innovativt tunnelbaneprojekt för en grönare framtid
4 okt. 2023
Öresundsmetron är mycket mer än bara ett tunnelbaneprojekt; det är en banbrytande satsning på en hållbar framtid. Med sitt starka fokus på att minska klimatutsläpp, öka kapaciteten och säkerställa ett robust och framtidssäkrat transportsystem, är detta projekt en avgörande pusselbit i Europas str...
Wavebreaker står redo att förändra järnvägens ljudlandskap på Elmia Nordic Rail
29 sep. 2023
När tåg färdas genom städer och landskap kan ljudet från deras passage ofta vara en källa till irritation och påverka människors livskvalitet negativt. På Elmia Nordic Rail i oktober, är det dags för Wavebreaker AB att göra sin debut och presentera en innovation som lovar att tysta dessa störande...
Elmia Nordic Rail är en viktig plattform för långsiktig kompetensförsörjning inom järnvägsbranschen
22 sep. 2023
För Twindej har Elmia Nordic Rail blivit mycket mer än bara en mässa. En central mötesplats där företagets passion för järnvägsbranschen får blomstra. Deras fjärde år som utställare bekräftar inte bara deras engagemang för att forma och utbilda, utan även deras förmåga att skapa starka relationer...
Trimtec återvänder till Elmia Nordic Rail för andra gången med revolutionerande mätteknik
19 sep. 2023
Elmia Nordic Rail är tillbaka och så är Trimtec som utställare, redo att skriva ett nytt kapitel inom järnvägsbranschen. Med en imponerande produktportfölj för inmätning av järnvägsspår och spårgeometrier, bland annat den modulbyggda Trimble GEDO-mätvagnen, har Trimtec mycket att erbjuda branschen.
Geofix debuterar med innovativ mätteknik på Elmia Nordic Rail
16 sep. 2023
Geofix är i full gång med de sista förberedelserna inför sin debut på Elmia Nordic Rail. Under årets mässa har företaget storslagna planer att presentera sin innovativa säkerhetslösning för järnvägsbranschen. Med imponerande mätteknik och höga förväntningar ser framtiden ljus ut för denna spännan...
Melbye återvänder till Elmia Nordic Rail med framtidens infrastruktur i centrum
15 sep. 2023
Melbye gör sig redo att än en gång ställa ut på Elmia Nordic Rail med fullt fokus på framtidens infrastruktur. Deras unika produkter och innovativa lösningar är redo att ta branschen med storm och driva utvecklingen mot en mer hållbar och effektiv framtid.
AWI MASKIN AB presenterar en nyhet från TENCONI SA
15 sep. 2023
Besök vår monter (06:29) där en helt ny testbänk för bromsar kommer att presenteras!
Nyhet från AWI Maskin AB (B06:29)
25 aug. 2023
AWI MASKIN AB är stolta över att kunna presentera AirRail på den nordiska marknaden
Lokomotiv och vagnshunter från IME Autolift
25 aug. 2023
Besök AWI Maskin AB där IME Autolift visar upp deras nya lokomotiv och vagnshunter med upp till 100 ton kapacitet.
KONUX recieves another  order from  Deutsche  Bahn
11 aug. 2023
DB Digitalizes Germany's Busiest Routes with a Landmark KONUX Switch Purchase.
Nycklar eller åtkomstkontroll – varför inte båda?
11 aug. 2023
CLIQ® Remote-lösningen är helt skalbar och kan konfigureras så att den passar allt från mindre lokala installationer upp till omfattande låslösningar med fler än 50 000 låspunkter spridda över stora geografiska områden.