Om hela världens skogsmässa

Elmia Wood är mötesplatsen för hela världens skogsbransch. I de svenska skogarna söder om Jönköping möts skogsägare, entreprenörer och skogstjänstemän från hela världen för att ta del av de hetaste trenderna och de senaste innovationerna.

Grundidé

Grundidén bakom Elmias skogsmässor är att maskiner, verktyg och teknikinnovationer för modernt skogsbruk, ska visas upp i sin rätta miljö. Elmia Wood är därför helt uppbyggt i skogen och du kan se och testa skogsmaskiner, verktyg och ny teknik i sin naturliga miljö.

Det är en aktiv mässa med demonstrationer, som speglar det skogsbruk som normalt bedrivs i Skandinavien. Och eftersom Sverige är världsledande på flera områden inom skogsbranschen, blickar den skogliga världsmarknaden mot Sverige.

När Elmia Wood tillfälligt bygger upp en komplett mässanläggning ute i skogen är tillgänglighet, kvalitet och säkerhet viktiga ledstjärnor vårt arbete för att skapa skogsbrukets mest spännande marknadsplats.

Här finns allt inom skog – mest relevant i världen

Elmia Wood är mässan för hela skogsbruket - för alla generationer. Det är mässan med skogligt helhetsperspektiv - utan att förlora detaljerna.

Idéer utvecklas, kontakter knyts och affärer skapas. Samtidigt är Elmia Wood en branschfest i världsklass med rafflande tävlingar och åtråvärda utmärkelser. Här finns potentiella kunder och leverantörer bara ett handslag bort.

Såväl stora som små maskiner finns på plats. Skördare, skotare och lunnare går för högtryck. Småskaliga sågverk, vedklyvar, markberedningsutrustning, GPS-prylar, drönare och timmerbilar är i full drift. Det spelar ingen roll om du är entreprenör, skogsägare, tjänsteman eller skogsåkare – här hittar du det som är mest relevant för just dig.

Besökare och utställare

Med över 500 utställare och drygt 50 000 besökare är Elmia Wood en hela världens skogsmässa. "Lillasyster" SkogsElmia är störst i Norden och hör också till världens fem största skogsmässor. SkogsElmia har 30 000 besökare och ungefär 300 utställare.

På Elmia Wood finns utställare som erbjuder maskiner, verktyg och metoder för en modern och effektiv skogsindustri. Rådgivare och experter visar också hur man som skogsägare och skogsbrukare på ett effektivt sätt kan förbättra sin lönsamhet.

Den stora andelen besökare är entreprenörer, skogsägare, tjänstemän eller skogsåkare.

Likaså samlas hela den skogliga, internationella fackpressen.

Historia

Elmia har arrangerat skogsmässor sedan 1977. Från starten och fram till slutet av 80-talet hette alla mässor Elmia Wood. Mässorna hade internationell inriktning och genomfördes vartannat år. Efter 1989 års Elmia Wood fick den internationella skogsmässan fyra-årsintervall. Samtidigt etablerades en skandinavisk mindre mässa i mellanåren, SkogsElmia, så att den svenska publiken fortfarande gavs möjlighet att gå på skogsmässa vartannat år. SkogsElmia har idag utvecklats till en mässa med främst småskalig teknik.