Nyheter från våra utställare

Svenska skogssajten Skogsforum har alltid lockat många medlemmar och besökare från Norge, svenskspråkiga Finland och Danmark. Nu hittar allt fler besökare från länder utanför Norden till skogsforum.se och det är framför allt det faktamässiga djupet kring skogsmaskiner och skogsteknik som lockar.

Norditek AB
Det av Norditek nyutvecklade vattenbadet separerar material genom att låta material sjunka eller flyta i ett vattenbad.
Norditek AB
Norditeks nyutvecklade virvelströmseparator kan separera icke-magnetisk metall som t ex aluminium, koppar och mässing ur exempelvis RT-flis och krossade industrisopor. De icke-magnetiska metallerna är värdefulla och kan återvinnas istället för att hamna i den brännbara fraktionen.
Svenska PEFC
Den fjärde svenska PEFC-standarden för hållbart skogsbruk är nu klar och godkänd. Efter en översyn av standarden och en internationell granskning har vi en ny standard på plats lagom till Elmia
Katam Technologies
Skogen digitaliseras och efterfrågan på digitala verktyg och lösningar ökar. På Elmia Wood demonstrerar Katam för första gången publikt sin kommande tjänst för skogsinventering i mässområdets skog.
MenSe Oy
Att utföra röjningen parallellt med avverkningen i skogen ger kostnadsbesparingar. Denna röjningsavverkning gynnar särskilt skogsägarna, konstaterar Metsäteho, Finlands motsvarighet till Skogforsk, i sin undersökning (Metsätehos resultatpresentation 12/2016).
MenSe Oy
Matarvalsarnas betydelse för avverkningsarbetets produktivitet och kvalitet går inte att överdriva. V-Tec med sin geniala och driftsäkra konstruktion och sitt förmånliga pris ger skogsmaskinentreprenören en möjlighet att höja skördarens produktivitet.
OP System AB
Med 8 30E M -T erbjuder SENNEBOGEN ett intelligent maskinkoncept som inte bara är konstruerat för effektiv lastning, utan den kan också enkelt dra vagnar på upp till 80 ton.
OP System AB
Med en ny 16-liters Volvo-motor och 30 ton vikt är DH 910 SA-B Super Panther den mest kraftfulla av Doppstadt-flishuggarna. Den stora inmatningen kan ta extremt lång och upp till 90 cm tjock stamved. Det svängbara utamatarbandet har en hög kapacitet och ger ett jämnt material med mindre 0-fraktion. Utmatarbandets längd gör att man kan bygga stora stackar med flis.
OP Höglunds AB
OP Höglunds AB utvecklar och producerar kundanpassade timmer-, flis- och skogsflispåbyggnader samt flissläp, timmersläp och lastväxlarvagnar. Företaget startade 1919 och är idag en av Sveriges ledande tillverkare av påbyggnader för transporter inom skogsnäringen.
OP Erjo AB
OP Erjo AB konstruerar, bygger samt servar mobila och stationära flishuggar med kringutrustning. Skräddarsydda lösningar med hög kvalitet, driftsäkerhet och nyttjandegrad, ger bra ekonomi för den som väljer Erjos produkter.
OP Teknik AB
OP tekniks nya revolutionerande 3D-load-assistantsystem, gör det möjligt att fjärrstyra din kran med hjälp av en kamerabaserad 3D teknologi, med bibehållen djupkänsla i bilden! Operatörskontrollen är konfigurerbar för många specifika situationer. Kan även designas för andra appliktioner.
Malwa Forest AB
Malwa Forest kommer under Elmia Wood 2017 visa sin helt nya Malwa 560H skördare
OP System AB
SENNEBOGEN 730E har specialdesignats för effektiv timmerhantering.
Bakmonterad bom och central tyngdpunkt
ger perfekt viktfördelning och stabilitet. Med sin fyrhjulsdrift och 11 m räckvidd är maskinen optimalt utrustad för en mängd olika arbetsuppgifter på sågverk och terminaler.
OP System AB
DH-812 flishugg monterad på lastbilschassi med kran, är en effektiv kombination som ger en kompakt och effektiv maskin med god framkomlighet på småvägar och terräng.
Virkesbörsen
Virkesbörsen, den enda fristående och oberoende prisjämförelsesajten och marknadsplatsen för virke i Sverige, har genomfört en framgångsrik finansieringsrunda och tagit in totalt 4.5 miljoner kronor från såväl privatinvesteraren Olof Hallrup och Almi Invest. I samband med detta lanserades en helt ny plattform på www.virkesborsen.se där skogsägare enkelt kan ta in och jämföra anbud från olika skogsbolag för att säkerställa en god lönsamhet i skogsbruket. I samband med finansieringsrundan har styrelsen också förstärkts med ytterst kompetenta medlemmar.
Hargassner Sverige AB
Framtiden är snart här. Vi visar exklusivt på elmia wood upp en kommande produkt Hargassner KWK en flispanna för elproduktion...
Ingenjörsfirman M.Sjöberg AB
Med hjälp av ett startspärrsystem kan en stöld av ett obevakat entreprenad, skogs eller lantbruksmaskin förhindras genom att försvåra för tjuven.
Indexator Rotator Systems AB
Indexator kommer att förhandsvisa nästa generation skördarrotatorer på världens största skogsmässa, Elmia Wood 2017.
Kesla Oyj
Kesla är ett finskt företag med bred kompetens inom skogsteknologi och känd som den globala auktoriteten och självständiga tillverkaren av skördaraggregat. Det heltäckande KESLA-sortimentet består både av rull- och stegskördaraggregat för professionellt bruk, från lätta gallringsaggregat till grova aggregat för slutavverkning både till CTL- och helträdsmetoder. Kesla lanserar i Elmia Wood 2015 ett helt nytt serie av stora skördaraggregat som ersätter de nuvarande KESLA 28RH och 30RH modeller.
Kesla Oyj
Kesla och Lantmännen inledde 2016 ett samarbete gällande KESLA skogsutrustning för traktorer. Elmia Wood-mässan är det första stora och gemensamma framträdandet på den svenska marknaden för dessa två aktörer. Förväntningarna inför framtiden är höga.
Svenska Blount AB
Oregon® lanserar en ny sågkedja för mekaniserad avverkning. Den nya sågkedjan benämns 19HX och kommer att premiärvisas på Elmia Wood.
Kesla Oyj
KESLA flishuggar är i full gång på Elmia Wood-utställningen i Sverige i juni på monter 303. De båda flishuggarna, traktordrivna KESLA C645S-II och lastbilsdrivna KESLA C860 kommer att flisa flera gånger om dagen, från och med kl. 10. Båda flishuggarna representerar flera innovationer som Kesla har introducerat i flishuggarna, till exempel proCHIPPER-styrsystemet och det allra viktigaste, en ny typ av rotor som heter KESLA logCUT. Den nya rotorn förbättrar både fliskvaliteten och även produktiviteten.
Kesla Oyj
Kesla är ett finskt företag som är känt för sina skogsbruksmaskiner som kranar, skogstraktorutrustning, skördaraggregat och flishuggar. Företaget har nu breddat användningen av sina starkaste kranar till återvinningsanvändning. Den första kran som är fullt utrustad för återvinning är ZT17. Kranen ställs ut på Elmia Wood-utställningen i Jönköping på plats 185.
Kesla Oyj
Det finländska företaget Kesla introducerar en ny 17 tonmeter rakbom kran. KESLA 2117-kranen är en del av kranserien 21, vars första modeller introducerades några år tillbaka. Den nya kranen är speciellt lämpad för timmerlastning på terminaler, för industriell användning och för matning av flis eller kross.
Husqvarna
Nu uppdaterar Husqvarna sitt sortiment av skyddskläder. Här ser vi nyheten Tech-Knee, en förböjd knädel med förbättrat sågskydd och i vattenavvisande material. En annan efterlängtad nyhet är den specialdesignade skogsjackan för kvinnor.
Husqvarna
Som en av världens främsta producenter av skogsprodukter, släpper nu Husqvarna två spännande nyheter: en batteridriven skogsröjsåg och en teleskopisk stångsåg, också den batteridriven.
Tommen Gram
Vi har nå økt tilsetningen av UV-beskyttelse i en av våre Euro-sekker. Vi har kalt den "Euro UV+".
Husqvarna
Nu kliver Husqvarna in på marknaden med sin egen alkylatbensin. En högkvalitativ produkt som är skonsammare både för dig som användare och miljön. Framtagen för optimal funktion och prestanda vid användning i Husqvarnas breda sortiment av produkter, från motorsågar och häcksaxar till riders och snöslungor.
Husqvarna
Nu presenterar Husqvarna sin första egentillverkade kedja, X-CUT producerad i Sverige. Mikrostrukturen på materialet och den optimerade sammansättningen av stål och krom i den förspända stålkedjan är unik och utvecklad för att optimera prestandan på Husqvarnas egna motorsågar.
Arom-dekor Kemia AB
Arom-dekor Kemi AB har skrivit avtal med Total Sweden AB och blir därmed distributör till
Total Lubricants på den svenska marknaden för smörjmedel till industrin och fordonsmarknaden. I samband med att avtalat träder i kraft tar Arom-dekor Kemi över en del av Totals
befintliga industrikunder på den svenska marknaden.
Tatec Forest AB
Tatec Forest AB har det senast året utvecklat och gjort fullskaliga tester av det nyutvecklade svärdet EXN 2.9 Excellent som nu visas för första gången på Elmia Wood.
Bracke Forest AB
Bracke P11 planter har tillverkats sedan tidigt 90-tal. Grundprincipen – att höglägga och plantera i omvänd torva – har varit densamma hela tiden. Bracke P12 är framtagen för plantering i torra och varma förhållanden där man får tänka lite annorlunda.
Sønderup Maskinhandel A/S
Kross Zanon TL kan monteras på traktorer från 60 HP. innebär detta att det kan finnas monterade krossar på Kompakttraktorer.
DANFOSS AB
Innovativ teknik skapar nya möjligheter att förbättra effektivitet, säkerhet och tillförlitlighet för stora skogsmaskiner

Danfoss kommer att stå ut i trädmängden på ELMIA WOOD 2017 i Jönköping, mellan den 7 och 10 juni, där besökarna kan uppleva företagets senaste innovativa lösningar som maximerar prestanda för skogsmaskiner.
Iggesund Forest
Det är inte konstigt att vi vill visa upp vår Blue Line-serie. Det är våra starkaste maskinsvärd någonsin med en unik legering, som i kombination med förbättrad härdningsteknik gör svärden starkare, tåligare och mer vindstyva för att klara av alla typer av jobb.
Skogsmateriel Nordforest AB, Skogma
Trotjänare i vår miljö – i vår natur – är våra mycel. De syns inte, jobbar i det fördolda och hjälper kärlväxter att leva och överleva. Mycelen har varit trotjänare i naturen i mer än 500 miljoner år, men ändå har vi först på senare år förstått deras stora betydelse.
Sønderup Maskinhandel A/S
FERRARI K105 är en ”specialized” traktor som använder den mest avancerade "made by Ferrari” tekniken. Med sin nya elektroniskt styrda Common Rail, Steg IIIB Kubota motorn, en 4-cylindrig, 3,8 l, på 98 hästkrafter.
Walki
Walki har utvecklat ett nytt biobaserat täckpapp. Det 6 meter bredare täckpappet ökar energin som kan utvinnas från hyggesgrot eftersom pappet avsevärt förbättrar mängden torrt material.
Närlant Import AB
Dansk tillverkade stubbfräsarna B22 och D30-Band från Fsi är nyheter som Närlant presenterar under Elmia Wood. B22 är grundad på populära uthyrningsmaskinen ST20B, men har hydraulisk drift av hjulen. Modellen FSI D30 Band är tillverkarens första stubbfräs utrustad med larvband.
Tatec Forest AB
Tatec lanserar ny sågkedjevätska Cobiolube® Chain för skördare på Elmia Wood. Den nya sågkedjevätskan är 100% miljövänlig och har Ecolabel som garanterar att produkten är miljövänlig under hela produktlivscykeln.
ABKATI
På Elmia Wood möts hela skogsnäringen samlat på en plats under en intensiv vecka i juni. Nordic Lights har laddat stort inför mässan där de kommer att lansera sin allra senaste serie inom arbetsbelysning tillsammans med ABKATI.
Tommen Gram
Unikt effektiviserings system for pakking av ved i små-sekker. - Nå kan du pakke 35-40 ved-sekker pr time, pr mann!
ABKATI
Elmia Wood är årets stora evenemang inom skog och skogsbruk. ABKATI och ABL är på plats och kommer att presentera det allra senaste tillskottet inom arbetsbelysning för skogen.
Vermeer Viking AB
Vermeer CTX100 Skid Steer är Vermeers nya arbetshäst, kraftfull, smidig och pålitlig. Med en lyftkapacitet på upp till 1341 kg och en kompakt design är den exceptionell vid tunga lyft i trånga utrymmen.
Vermeer Viking AB
Vermeer introducerar nya SC552!
Oavsett om ditt företag har stubbfräsning som huvudsyssla eller endast som ett komplement i er verksamhet, så är produktiviteten i SC552 enastående.
Vermeer Viking AB
Flishuggen BC190XL fyller en värdefull plats mellan modellerna BC160XL samt BC230XL. Med en ny, självjusterande koppling och automatisk varvtalsjustering för flisning/aktivering av skärhjulet får man ut maximal effektivitet.
Vermeer Viking AB
Nyhet från Vermeer, WC2500XL.

Samtidigt som regeringar och industrier erkänner fördelarna med att använda träflis som en bränslekälla så erbjuder nu Vermeer en nyhet för de kunder som är i behov av en maskin som kan flisa hela träd.
Vermeer Viking AB
En Trumsikt innebär många möjligheter!

Trumsikten har mångsidigheten att fungera på många marknader inte bara på kompost, och matjordsmarknaden.
NORDICC AB
Har du behov av ett släp, men vill smidigt växla last? Grattis!
NORDICC AB
Flishuggarna från engelska Först är framtagna av människor med gedigen bakgrund inom flishuggning och trädvård. På årets Elmia Wood 7-10 juni, lanseras flishuggar från Först av den svenska importören Nordicc.
svensk trädservice AB
El-vagnen som tar dig framåt.
Kranman AB

Världens minsta kombimaskin?

Kranman AB
Bygg om din fyrhjuling till miniskotare – på riktigt
Intermercato AB
Intermercato lanserar en helt ny ultrakompakt trådlös kranvåg på Elmia Wood. Den unika designen kombinerat med Intermercatos välkända Intelweigh algoritm för automatisk vägning gör den nya kranvågen helt oslagbar på marknaden.
HYPRO
HYPRO växer sig allt starkare på den internationella arenan som en ledande tillverkare av
helhydrauliska fällgripar. Dessa kan monteras på i princip alla kranar med rotator, exempelvis på lastbilar, skogsvagnar eller skotare, för fällning och kapning av träd och sly utmed vägar, ledningsgator, i park- och stadsmiljöer, men också i kombination med HYPROs välkända
traktorprocessorer direkt i skogen.

Ett nytt litet smidigt skogsekipage med väldigt  bra markfrigång, hela 40 cm.

Nordfarm Maskiner AB
Flera produktnyheter, lanseringar och kampanjer hos Nordfarm på Elmia Wood, bland annat från finska Japa och från Palms Forest.
Dasa Control Systems AB
Dasa Control Systems AB utvecklar intelligenta styrsystem för tunga fordon och aggregat, främst inom skog, entreprenad och materialhantering. Vi utvecklar såväl hårdvara som mjukvara och tar ansvar för det totala systemets funktionalitet i maskinen. Dasa Control Systems AB har ett modulärt erbjudande för styrning av kompletta maskiner och/eller aggregat, samt lösningar för fjärruppkoppling och -support till maskiner i fält. Lösningar från Dasa tillämpas av slutanvändare i tuffa miljöer över hela världen.
På Elmia Wood 2017 kommer Dasa visa upp sin portfölj av ledande produkter och lösningar för olika behov av skogsavverkning. Dasa har grupperat sitt erbjudande inom skogsavverkning under familjenamnet Forester, vilket har hållbar skogsavverkning och optimalt utbyte av skogsråvaran i sitt absoluta fokus.
Fasterholt Maskinfabrik A/S
Vi presenterar den nya, kraftfulla Faster Alstrup markberedaren. Komm och lära sig mer i vår monter 439-B.
Lots Group
Efter analys av flöden i skogsindustrin kan Lots Group öka lönsamheten för alla inblandade genom att effektivisera hela kedjan.
Vepak AS
Norwegian based company "Vepak AS" have developed a highly efficient machinery for production of firewood in bags and nets. "We look forward to see new international partners and clients during the days of the exhibition" says Ole Holtet - CEO of Vepak
Skogens Veteraner

Efter många timmars skruvande är nu maskinen klar för visning på Elmia Wood i juni. Vi kommer även att köra live varje dag vid 13.30. Monter att besöka är 936.

Lennartsfors AB
JärnHäst Flex Skog med Hydraulik gör succé med Griplastarvagn!
Skandinavisk Biotech AB
Ett miljö- och användarvänligt alternativ till kedjefettsmörjning.
Kronos Wikar ab
Kronos presenterar sin största kran Gripto 1010
Sit Right AB
Redskapet alla skotare borde använda och snygga till vägen/upplaget efter sig med
LT Energiteknik AB
Nyhet i Sverige och Skandinavien är att nu kan varje djuruppfödare på ett enkelt och säkert sätt ta hand om sina döda djur.