Nyheter från Elmia Wood

För dig som vill uppleva tävlingsnerv, snabba beslut och starka maskiner är Skogsentreprenörernas monter på Elmia Wood ett hett tips.

– Under mässdagarna arrangerar vi Skol-SM, SM och VM i skotarkörning. Det kommer att bli åka av, lovar Karl-Magnus Hembjer på Skogsentreprenörerna. 

28 april 2017 Läs mer

Invasiva arter – främmande och starkt utbredande växter – blir ett allt större problem i våra skogar. Under ett seminarium på Elmia Wood diskuteras effekterna och hur vi kan minska de invasiva arternas negativa påverkan.

25 april 2017 Läs mer

Ponsse kommer till Elmia Wood med runt 15 skördare och skotare. De har bjudit in kunder från alla världsdelar, från samtliga marknader där Ponsse har verksamhet.

– Självklart blir det nyheter, men vi håller på dem till mässan, säger Lars Wickman, affärsutvecklare på Ponsse.

25 april 2017 Läs mer
En av Brasiliens allt fler plantageskogar.

Skogen är en av de viktigaste näringarna i Brasilien, med mycket hög tillväxt. Men ett förändrat klimat med torka kan leda till minskad tillväxt av bland annat odlad eukalyptus och tall. 

30 mars 2017 Läs mer

Idag 21 mars är den av FN instiftade Internationella skogsdagen. Årets tema är skog och energi. Fira dagen genom att nominera värdiga mottagare av utmärkelsen Guldyxan 2017.

20 mars 2017 Läs mer

Drönare är ingen framtidsvision utan mogen teknik, färdig att användas i skogsbruket.

På årets Elmia Wood 7-10 juni får det obemannade flyget en egen avdelning kallad Drone Zone. Elmia Wood samarbetar med UAS Forum Sweden som arrangerar landets ledande konferens inom området. De i sin tur samlar experter och leverantörer.

06 mars 2017 Läs mer

På årets Elmia Wood 7-10 juni får det obemannade flyget en egen avdelning kallad Drone Zone. Mässan samarbetar med UAS Forum Sweden som arrangerar landets ledande konferens inom området. De i sin tur samlar experter och leverantörer.

16 februari 2017 Läs mer

Fyra månader innan Elmia Wood öppnar konstaterar arrangörerna att det blir största skogsmässan någonsin i världen.
– Redan i januari hade vi sålt mer monteryta än till förra Elmia Wood 2013, säger projektledaren Jakob Hirsmark.

13 februari 2017 Läs mer
Dags att nominera the Golden Logger 2017!

The Golden Logger är utmärkelsen till duktiga skogsentreprenörer som inspirerar andra att utveckla sina företag. Olle Olsson lyckades med just det och vann priset 2015. Nu är det dags att nominera årets kandidater.

26 januari 2017 Läs mer

Sverige och Norden är världsledande på skogsteknik, men det är Nordamerika som avverkar mest skog. Ändå blir Elmia Wood 2017 årets största globala skogshändelse.
– Det är på Elmia som man ser trenderna och vart utvecklingen är på väg, säger Rob Stanhope, redaktör för den kanadensiska skogstidningen Logging & Sawmilling Journal.

24 januari 2017 Läs mer
MAN TGS

Den tyska lastbilstillverkaren MAN ser skogsbruket i Europa som en allt viktigare marknad. Därför ställer de ut på den världsledande skogsmässan Elmia Wood 2017 på det nya området Load & Transport, som samlar allt som rör logistiken från skogen till industrin.

22 december 2016 Läs mer
Förköp biljetter

Nu kan du köpa biljetter till Elmia Wood. Den perfekta julklappen till skogsintresserade familjemedlemmar, släktingar och vänner. Eller varför inte till dig själv?

12 december 2016 Läs mer
Jimmi Svensson har scannat in mer intressant dokumentation om äldre skogsmaskiner till e-museet Elmia Classics. I handen håller han en rysk broschyr om en maskin byggd på ett stridsvagnschassi.

Elmia Classics, e-museet för gamla skogsmaskiner och tillhörande produkter, har uppdaterats med nya maskiner. Museet har nu utökats med både äldre och nyare maskiner, av såväl nordisk som utländsk tillverkning.

03 november 2016 Läs mer
Tommy Karlsson och Linus Bergman, Hypro

Efter en olycka i skogen fick Tommy Karlsson tid att skapa vad som skulle minska risken för framtida olyckor, en hydraulisk processor till traktorn, numera känd som Hypro. Idag finns produkten i 32 länder.

31 augusti 2016 Läs mer

21 mars har av FN förklarats som den internationella skogsdagen då man på olika sätt världen runt uppmärksammar skogens betydelse för människan. I år är temat för dagen skog och vatten. Det här vill vi på Elmia Wood uppmärksamma. 

Marknaden för skogsmaskiner i Sverige minskar. Det visar en genomgång av de senaste sex årens registreringar av skotare. Minskningen är i genomsnitt 16 procent.

Intresset är stort för skogsmässan KWF-Tagung, som arrangeras i Bayern den 9-12 juni. Mässan arrangeras vart fjärde år och är startskott för Elmia Wood 2017 på den internationella arenan.

Annonser: