Nominera till Guldyxan 2017

Utmärkelsen Guldyxan har delats ut sedan 1995. Priset går till skogsägare eller andra praktiskt verksamma inom skogsbruket som på något sätt gjort viktiga insatser för näringen. I linje med temat för Internationella skogsdagen 21 mars begränsas urvalet i år till dem som bidragit till att skogsbränsle ersätter fossil energi.

Guldyxan 2017

Det kan handla om ett nytt sätt att bruka skogsmarken för att öka bränsleproduktionen, innovativa sätt att skörda eller samla in avverkningsrester eller olika sätt att förädla eller omvandla energin för en effektivare användning.

I år letar därför juryn för Guldyxan efter en skogsägare, eller i skogsbruket praktiskt verksam person, som på något sätt bidrar till att mer energi från skogen kan tas tillvara och därmed bidrar till att minska utsläppen av koldioxid.

Tänk brett och ta chansen att nominera! Det är Land Skogsbruk, LRF Skogsägarna och Elmia som utser Guldyxevinnaren och delar ut utmärkelsen på Elmia Wood torsdagen den 8 juni kl 11.00 i Event tent, bredvid presscentret.

Så nominerar du din kandidat:

Skriv en motivering till varför din kandidat, eller du själv, ska vinna. Ange även namn, adress och telefonnummer till din kandidat. Nomineringen skickar du till Skogsbruk, Box 2164, 550 02 Jönköping eller e-posta: red.skogsland@landlantbruk.se . Glöm inte att ange ditt eget namn, adress och telefonnummer.

Frågor om Guldyxan kan ställas till Marie Henningsson, Skogslands reporter i Jönköping, 036-30 62 65. Senast den 15 maj vill vi ha din nominering.

 

Camilla Logarn, skogsägare från Värends Nöbbele i Småland, som fick ta emot Guldyxan på SkogsElmia 2015.