Ejderstedts & Fröding

Ejderstedts expanderar med Wele

Taiwan baserade WELE som är en ny agenturför Ejderstedts och står för Japanska kvalitets- och stabilitets ideal
Genom att expandera personalstyrka likväl som agenturportfölj tar nu Ejderstedts steget fullt ut inom affärsområdet advanced material. Expansionen innebär att agenturerna Wele, Bost och Sisma adderas för att täcka upp området stålbearbetning.
Ända sedan 1993 har Ejderstedts levererat bearbetningsmaskiner för material områdena plast & kompositer, sten, glas, trä samt lättmetaller.
-Strategin är ett svar på kundernas efterfrågan att vi ska kunna erbjuda lösningar från prototyp- till seriereproduktion samt inom flera materielområden, säger Peter Fasth som tillträder som VD mitten juni.
Taiwan baserade WELE som är en ny agenturför Ejderstedts och står för Japanska kvalitets- och stabilitets ideal där aktieägandet är fördelat genom personalen (60%) och JTEKT group (40%) som är ett företag i Toyotakoncernen.
Maskinprogrammet består av 60 modeller som inkluderar från portalmaskiner i storleksområdet X=600-16000 och Y=500-6000mm till vertikal CNC-fräsar som är 3, 4- och 5 axliga. Deras VTC serier, vertikal svarvcenter, fick 2011 högst utmärkelsen för bäste utveckling och innovationslösning.

http://www.welegroup.com
Publicerad
2016-05-09
Bilder