MindSphere hjälper dig att använda all data

Maskiner och system som används genererar värdefull data –  information som kan skapa nya digitala möjligheter för företaget.

Siemens visar på Elmia Verktygsmaskiner sin molnbaserade tjänst MindSphere som är en av många plattformar som kan hjälpa till med dessa möjligheter.

Hur skall all data kunna användas? Kan man skapa en helt ny typ av affärsmodell tack vare denna data?

– Det finns många frågor när det gäller digitalisering, det viktiga är dock att man anpassar sig efter den, säger Rikard Skogh, försäljningschef på MindSphere.        

Intresset för IoT, Internet of Things, inom svensk industri blir allt större och alla vill använda sin data på ett smartare sätt.
– Företag som köper en maskin är kanske inte intresserade av hur digitaliseringen i den går till, i stället är det själva slutprodukten som är den viktiga. Med MindSphere kan de släppa det digitala arbetet till oss. Vi säljer själva funktionen, inte maskinen, säger Joakim Skogh:
– Det viktigaste när man väljer en plattform är att man kan göra något med dem, att man kan visualisera och använda den. Här har vi på Siemens den fördelen att vi är ett stort företag med många olika affärsområden. Vi vet vad företagen vill ha, oavsett om det handlar om vindkraftverk, industri eller transportlösningar.

Publicerad
2018-05-15
Bilder
Rikard Skogh, försäljningschef MindSpehere, talade under tisdagen på Elmia Verktygsmaskiner om Siemens molnbaserade IoT-tjänst.
Rikard Skogh, försäljningschef MindSpehere, talade under tisdagen på Elmia Verktygsmaskiner om Siemens molnbaserade IoT-tjänst.