Viktig vecka på Elmia för svensk industri

Den 10-13 maj 2016 arrangerar Elmia mässan Elmia Verktygsmaskiner tillsammans med SVMF (Sveriges Verktygsmaskinaffärers förening) och MTAS (Machine & Tool Association of Sweden). I direkt anslutning går Elmia Plåt, Elmia Automation och Elmia Svets och Fogningsteknik.

Hela Elmias anläggning kommer att fyllas av de fyra industrimässorna i maj nästa år. Tillsammans kommer de att erbjuda en gemensam plattform för att utväxla och utveckla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och också vara en värdefull marknadsplats för hela den svenska tillverkningsindustrin.
– Vi har skapat ett industrikluster och en enormt viktig vecka för svensk industri, säger Henrik Landén, mässansvarig för Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Automation.

Under en intensiv vår har det pågått ett förankringsarbete i branschen och Elmia har träffat en rad olika bolag och styrelser för att kunna lansera mässorna på bästa sätt. Nästa steg är att jobba aktivt för att boka in alla montrar och planera inför mässan.

– Det är en viktig uppgift som vi har tagit på oss att ta steget och sammanföra de här mässorna till en marknadsplats för svensk industri. Vi är mycket glada för den positiva responsen som vi har fått. Nu har vi lagt den sista pusselbiten i och med Elmia Plåt, jag ser bara fördelar med detta, avslutar Henrik Landén.

Publicerad
2015-05-22
Bilder
Henrik Landén, mässansvarig Elmia Verktygsmaskiner.
Henrik Landén, mässansvarig Elmia Verktygsmaskiner.