Växande intresse för driftsäkra verktygsmaskiner

Att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner är ett självklart val för Stenbergs i Jönköping. När investeringsviljan inom branschen börjar öka igen gäller det att synas, på rätt plats och vid rätt tillfälle. 

Okuma MA600HII

– Intresset för modern produktionsutrustning tycks växa hela tiden. Det märker vi tydligt, inte minst bland våra kunder, säger Jonas Wihlborg, vd för Stenbergs i Jönköping. 

Stenbergs i Jönköping är en av Sveriges ledande aktörer inom CNC-styrda maskiner och nyckelfärdiga totallösningar för verkstadsindustrin. Företaget har levererat maskiner sedan 1919, med samma inställning då som nu – att bidra med kunskap, teknik och support utöver det vanliga. Bland deras varumärken finns Okuma, YCM och Soraluce, för att nämna några.

– Vår viktigaste uppgift har alltid varit att öka våra kunders produktivitet och lönsamhet. Det gör vi genom att kombinera hög produktionsteknisk kompetens och kreativt tänkande med den senaste tekniken från ledande leverantörer, säger Jonas Wihlborg. 

Stenbergs är ett av de större företagen som kommer att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner 10–13 maj. Tillsammans med sitt systerbolag EuroMaskin har företaget en monteryta på hela 330 kvadratmeter. Fokus kommer att ligga på Stenbergs produkter från Okuma och dess nya användarvänliga styrsystem OSP Siute. 

EuroMaskin kommer i sin tur att ha med två riktigt spännande världsnyheter. En av dem är deras nya varumärke som kommer att presenteras på mässan – nämligen Sangiacomo, tillverkare av mekaniska pressar. EuroMaskin erbjuder kompletterande produkter inom områden som tvätt, skärande bearbetning och monteringsutrustning. 

– Mässan på Elmia är viktig för oss. Vi får stor möjlighet att träffa en övervägande majoritet av våra kunder, samtidigt som vi kan ta del av kunskapen och kompetensen som finns på plats, säger Jonas Wihlborg.

 

Publicerad
2016-02-29
Bilder
Okuma MA600HII
Okuma MA600HII