Utveckling och inspiration på gemensam arena

Elmia Verktygsmaskiner blir en betydelsefull mötesplats för branschens gemensamma konkurrenskraft. Både industrin och våra medlemmar tjänar på samverkan, menar Machine & Tool Association of Sweden, MTAS, branschförening för svenska tillverkare av specialverktyg, verktyg och verktygsmaskiner.

Chris Schmidt, ordförande för MTAS och vd för Whizcut of Sweden 

—  Som branschorganisation tycker vi att det är viktigt med en mässa som samlar hela vår bransch. Vi är till viss del konkurrenter, men kompletterar också varandra oerhört mycket. Många samarbetsprojekt ser dagens ljus på mässor som denna, säger Chris Schmidt, ordförande för MTAS. 

Elmia Verktygsmaskiner arrangeras i samarbete med branschorganisationerna MTAS och SVMF, Sveriges Verktygsmaskinaffärers förening, och hamnar direkt i ett starkt sällskap tillsammans med de båda väletablerade mässorna Elmia Automation och Elmia Svets- och Fogningsteknik och den nya mässan Elmia Plåt. De fyra mässorna utgör en komplett produktionsteknisk mässa med maskiner i drift och fokus på affärer. 

—  För oss känns det otroligt viktigt med en arena på hemmaplan där vi kan utveckla våra produkter och hämta inspiration. Kombinationen plåt, svets och automation ger oss en fantastisk möjlighet att medverka till att skapa en komplett industrimässa där besökarna får se helheten av vad som finns på marknaden, säger Chris Schmidt. 

Chris Schmidt är vd för Whizcut of Sweden, som är specialiserat på skärande verktyg för längdsvarvar. Företaget erbjuder ett komplett sortiment av vändskär, gängfräsar och mikroborrar för både intern och extern bearbetning. På Elmia Verktygsmaskiner kommer Whizcut of Sweden att presentera flera nya hårdmetallskär som alla visat goda resultat i stål inom fordonsindustrin. De nya produkterna bidrar till snabbare, mer exakt och mer effektiv produktion. 

— Vi ser en växande investeringsvilja inom vår bransch. Det är en god vind som blåser med oss och det måste vi utnyttja på rätt sätt. Jönköping ligger i mitten av det industriella Sverige. Det gör det möjligt för många av deltagarna att kunna resa fram och tillbaka på samma dag för att besöka mässan, säger Chris Schmidt.

Publicerad
2016-02-29
Bilder
Chris Schmidt, ordförande för MTAS och vd för Whizcut of Sweden
Chris Schmidt, ordförande för MTAS och vd för Whizcut of Sweden