Eurotherm träder in på den nordiska marknaden

En av Europas ledande tillverkare av utrustning för lackering och måleri – Eurotherm – erbjuder nu sina nyckelfärdiga och kundanpassade lösningar även för den nordiska marknaden. Agent är Scandinavian Aerospace & Industry, SAI, som deltar på Elmia Verktygsmaskiner.

— Vi har redan fått ett flertal förfrågningar, säger Fredrik Sandström, vd för SAI. 

Scandinavian Aerospace & Industry lanserade sitt nya samarbete med Eurotherm i början av året, och samarbetet innebär en stor möjlighet som öppnar för nya målgrupper och marknader, menar Fredrik Sandström. Eurotherms samtliga produkter är nu tillgängliga för nordiska kunder. 

Eurotherm har sitt säte i norditalienska Turin och har lång tradition av att leverera maskinutrustning till europeisk industri. Bland produkterna som erbjuds finns kompletta system för avfettning, rengöring, skölj, tork, måleri och ventilation. 

— Vi har alltid haft ytbehandling med i vårt program, men nu går vi alltså vidare i processen och kan erbjuda våra kunder olika moment efter ytbehandlingen. Eurotherm tar fram såväl manuella som helautomatiska system – från förbehandling till slutlackering, säger Fredrik Sandström. 

SAI har redan fått fyra förfrågningar på Eurotherms produkter från stora företag, från bland annat i Norge. 

— Det finns alltid efterfrågan på kvalitetsprogram som ligger väl positionerade vad gäller pris och service. Många kunder önskar två eller tre alternativ att jämföra mellan vid en investering, säger Fredrik Sandström. 

Nordiska SAI har funnits sedan 1983 och har en lång historik som leverantör av system och komponenter till industri och försvar. 

— Vi levererar bland annat målsystem. Det innebär höga krav, säger Fredrik Sandström. 

Inom ytbehandling har företaget produkter som industriella tvättmaskiner och utrustning för blästring. Bland SAI:s stora kunder finns Sandvik, Seco Tools, SAAB, danska flygvapnet och norska polisen. Att de nu utökar portföljen med målerisystem känns naturligt, menar Fredrik Sandström. 

SAI visar flera av Eurotherms produkter på Elmia Verktygsmaskiner. 

— Det är tyvärr svårt att få med något inom måleri, men vi kommer definitivt att lyfta Eurotherms produkter. 

Publicerad
2016-04-28
Bilder