Loppet för det hållbara samhället!

Var med och spring för en bättre värld! 2018 blir året då det för första gången arrangeras ett motionslopp i samband med VA-mässan och Elmia Avfall & Återvinning.

Efter en hel dag på mässan kan det vara skönt att röra på sig och motion är som vi alla vet viktigt av så många olika anledningar. Men det här loppet har fler syften än bara motion, 100% av loppets intäkter kommer skänkas till WaterAid vars vision är en värld där alla, överallt, har rent vatten, toaletter och hygien. Du kan vara med och förändra liv bland världens fattigaste och mest marginaliserade människor - var med oss och spring, jogga eller gå på vackra Elmiafältet.

 

Tid: Tisdagen den 25 september, startskottet går kl 18:00
Längd: 4,1 km
Startplats: Utanför huvudentrén (Entré Nord)
Pris: 150 kronor som swishas till WaterAid 900 16 29. Ange ”Det hållbara samhället”.
Anmälan: Anmäl dig genom formuläret nedan, observera att det även krävs ett bidrag på 150 kr som swishas till WaterAid. 
Nummerlapp: Hämtas ut från kl 17:00 i Lobby Nord. Visa upp din swishbetalning samt bekräftelse på anmälan. 

 

WaterAid

Genom att delta i Loppet för det hållbara samhället bidrar du också till WaterAids fantastiska arbete i världens fattigaste samhällen! Tillsammans kan vi se till så att fler människor som Suzette från en liten by på Madagaskar får rent vatten och en ny chans i livet.

Suzette spenderade tidigare flera timmar varje dag på att hämta vatten, vatten som dessutom var smutsigt och farligt att dricka. Men sedan WaterAid hjälpte byn med ett nytt vattensystem har allting förändrats.

”Våra barn, kvinnor och flickor led av att varje dag bära och dricka smutsigt vatten. Nu har WaterAid satt stopp för det lidandet” berättar Suzette.

Tekniken WaterAid använde för att förse Suzette och de andra invånarna med rent vatten är ett så kallat gravitationsflödesystem, en teknik som är väldigt effektiv i kulliga områden som där Suzettes by Betsizaraina ligger.

Gravitationsflöden innebär helt enkelt att vatten pumpas upp till en högt belägen position och sedan med hjälp av gravitationen transporteras till byar som ligger på lägre höjd.

Tack för att du är med och springer för rent vatten – och glöm inte att Swisha ditt bidrag till WaterAids livsviktiga arbete! 

WaterAid

Foto: WaterAid / Ernest Randriarimalala