Nyheter från VA-mässan

Rätt personer med rätt branschtillhörighet. Det har resulterat i flera nya och potentiella affärer. Så beskriver utställarna årets mötesplats för det hållbara samhället på Elmia i Jönköping. Återigen har sammanförandet av VA-, fjärrvärme-, samt avfall- och återvinningsbranschen skapat lösningar för framtidens utmaningar.

29 september 2016 Läs mer

Växande storstäder och avfolkade småorter. Båda ytterligheterna skapar problem för befintliga VA-anläggningar. I Stockholm blev lösningen att bygga ut Henriksdals avloppsreningsverk. 

29 september 2016 Läs mer

Värdet i att samverka kan aldrig underskattas. Det kan Water Innovation Acelereator skriva under på. Det är ett affärsnätverk som arbetar för att skapa kontakter mellan olika intressenter på vattensidan och på den vägen påskynda förändringar.

28 september 2016 Läs mer

Aqua-Q kan presentera ett optiskt varningssystem som jobbar online och som snabbt upptäcker vattenföroreningar. Systemet, som heter Aquatrack, består av mjukvara och provtagning. Sedan finns det ett snabbanalyskit som ger provsvar inom tre timmar. Enheten är klar och redo att sättas i produktion, men Aqua-Q känner att man behöver ett större bolag bakom sig för att ta klivet ut på marknaden.

28 september 2016 Läs mer

VA-tidskriften Cirkulation bjöd in till trendspaning under VA-mässan öppningsdag. Ledordet bland deltagarna var samverkan.

28 september 2016 Läs mer

Havs- och Vattenmyndigheten (HaV) missar inte chansen att medverka på mötesplatsen för det hållbara samhället. HaV lyfter fram många utmaningar som behöver synas, diskuteras och lösas. Flera olika kanaler används under mässdagarna. Bland annat deltar man i tre olika slags event – två seminarier och den spännande diskussionsplatsen Speakers’ Corner. 

27 september 2016 Läs mer

Xylem har tagit fram världens första pumpsystem för avloppsvatten med inbyggd intelligens. I höst är det säljstart på den svenska marknaden.

– Produkten är banbrytande inom branschen, säger Anders Engström, vd för Xylem Sverige.

27 september 2016 Läs mer

Mötesplatsen för det hållbara samhället på Elmia i Jönköping är nu invigd.
Under tre dagar med start idag sammanstrålar branscherna inom VA, avfall och återvinning samt fjärrvärme.
– Ett häftigt sätt att mötas på, sa Paul Molin, ordförande för VARIM, efter att ha presenterat sin branschorganisation under invigningen.

27 september 2016 Läs mer

En förträfflig möjlighet att träffa sex högintressanta utställare inom ditt specialområde. Det är avsikten med temavandringarna som arrangeras på bestämda klockslag under mässdagarna, varje vandring tar en timme.

– Det brukar vara ett jättepopulärt inslag, säger Linnéa Ahlén, generalsekreterare på Varim.

27 september 2016 Läs mer

Årets mässa bjuder på premiär för scenpunkten Speakers' Corner. Nyheten innebär en unik möjlighet för besökarna att träffa forskare och experter inom VA. Under alla tre dagarna finns experter på scen för att berätta om olika områden. Därefter stannar de kvar för att besvara frågor samt ge råd och tips.  

26 september 2016 Läs mer

Östersjön

En 200 meter lång ledning löper längs botten på ungefär fem meters djup. Vid intaget sitter en grovsil som automatiskt hålls ren med tryckluft. Vid strandkanten sitter en pumpstation som trycker vattnet vidare till vattenverket. Foto: Björks rostfria

Tillgången till dricksvatten har aldrig varit sämre på Gotland och Öland.
Hoppet står till flera bräckvattenverk och därför har blickarna vänts mot Östersjön.

– Det torra vädret har varit väldigt problematiskt, säger Susanne Bjergegaard Pettersson vid Region Gotland.

20 september 2016 Läs mer

Välkommen att delta på 2016 års temavandringar. Du som besökare har möjlighet att delta i gruppvandringar till ett antal utställare där du valt ett visst tema efter eget intresse. Det är ett trevligt och effektivt sätt att under ca en timme få en överblick över vem som tillhandahåller vad inom det givna ämnesområdet.

08 september 2016 Läs mer

Marknaden för cleantech i Ukraina är inne i en expansiv fas och intresset för svenska företag är stort. Under Mötesplatsen för det hållbara samhället arrangerar Business Sweden en workshop för företag inom cleantech som är intresserade av en etablering i Ukraina.

05 september 2016 Läs mer

Som att fotografera med ljud. Så går det att beskriva Acospector Acoustic Chemometer som säljs och utvecklas av Acosense i Västra Frölunda. Nu kan även VA-branschen använda den patenterade tekniken.

– Det här är ett helt nytt marknadssegment för oss, säger Pia Holmberg, sälj- och marknadsansvarig på Acosense.

21 juni 2016 Läs mer

Det svenska VA-systemet står inför en rad utmaningar i framtiden. Hans Bäckman, ansvarig för rörnät och klimat på Svenskt Vatten, ser tre tydliga förbättringsområden inom systemet som är en betydande del av den svenska infrastrukturen. 

05 april 2016 Läs mer

Boendeförmedlingen Great Living erbjuder ett hemtrevligt och prisvärt privat boendealternativ för den som besöker eller ställer ut på mässan. Den som bokar kan utifrån tillgänglighet även få tillgång till egen kock på plats eller en skön massagestund.

05 april 2016 Läs mer
Clas Edvardsson Berg, segmentschef för VA på Xylem Sverige.

Med erfarenhet av att vara världsledande inom vatten och avlopp kommer en samlad kunskap som gör skillnad både för miljön och för kunden.
– Det känns naturligt att produktutveckling och helhetslösningar för slutkund hamnar i allt större fokus och förbättrar branschen, säger Clas Edvardsson Berg, segmentschef för VA på Xylem Sverige.

16 februari 2016 Läs mer