Så får VA-företagen nya medarbetare

Hur får man ungdomar att arbeta i VA-branschen? Genom att erbjuda dem ett jobb som lockar. Och på ett sätt som gör det intressant. Det är grunden för VAjobb.se, nordens enda rekryteringsföretag specialiserat på VA-branschen. 

– Nu har vi även börjat samarbeta med några skolor, för att hjälpa nyexaminerade till deras första jobb, berättar grundaren Gabriel Zeino som driver VAjobb.se tillsammans med Leopold Vilhelmsson.

Jobb inom vatten och avlopp är inget som skolornas studievägledare rekommenderar. Eller i vart fall har inte har rekommenderat. Okunskapen om branschen är stor och många ungdomar har en tämligen skev uppfattning.

Varför ska unga välja att arbeta med vatten och avlopp?

– Av två skäl. För det första finns det jobb i branschen. För det andra är det jobb för människor som bryr sig om vår gemensamma miljö och är angelägna om att vårt samhälle fungerar, svarar Gabriel Zeino.

Nischning är melodin för VAjobb.se. Sedan 2011 har man arbetat för att bli branschens ledande rekryterare. Samtidigt jobbar man ovanligt brett, med allt från förmedling via nätet till headhunting av kandidater.

VAjobb.se ställde ut under VA-mässan på Elmia i Jönköping. Det fyllde på listan med potentiella kandidater, gav nya kontakter med skolor och fler uppdrag att bemanna en bransch som behöver fler duktiga medarbetare.

Publicerad
2014-10-01
Bilder
Leopold Vilhelmsson och Gabriel Zeino har specialiserat sig på att rekrytera medarbetare till VA-branschen.
Leopold Vilhelmsson och Gabriel Zeino har specialiserat sig på att rekrytera medarbetare till VA-branschen.