Tema: Världens viktigaste resurs - hur vi kan hjälpa fler att få tillgång till rent vatten

Mingla med WaterAid och partners!

På tisdag den 30 september kl 16.30 är du inbjuden. Då bjuder WaterAid tillsammans med Pollex och Cirkulation in till mingel med temat ”Världens viktigaste resurs”, utanför konferenssalarna i södra delen av Hall B. Där serveras lättare tilltugg och dryck.

I VA-sektorn finns det inte helt förvånande många personer och organisationer som bryr sig lite extra om vattentillståndet i världen. Det här minglet är för er. Det blir en mötesplats för nätverkande där WaterAid berättar om sitt arbete och hur ännu fler företag kan hjälpa till och stötta organisationens arbete.

Låt oss lyfta blicken från produkter och tjänster för en stund och reflektera lite över hur vi kan hjälpa WaterAid att lyfta frågan om hur fattiga samhällen och människor ska få rent vatten, sanitet och hygien!

Representanter för värdarna Pollex och Cirkulation berättar mer om vad de gjort tillsammans med WaterAid och om det engagemang det resulterat i hos deras medarbetare. Det behövs fler företagspartners för att WaterAid ska kunna hjälpa många fler människor att få rent vatten.

 

Det går att mingla även om det som kallas en tyst global katastrof

Bristen på rent vatten och sanitet i många länder betecknar WaterAid som en ”tyst global katastrof”. När konferensen Världsvattenveckan (World Water Week) öppnade i Stockholm den 1 september samlades experter, politiker, näringslivsledare, organisationer, företag och regeringsrepresentanter för att diskutera världens viktigaste resurs - vatten. WaterAid var på plats för att lyfta frågor om hållbarhet, rättvis fördelning, vikten av nya samarbeten mellan aktörer och hur man kan säkerställa att fler av världens fattigaste samhällen och människor får tillgång till rent vatten, sanitet och hygien.

På konferensen sa Cecilia Chatterjee-Martinsen, Generalsekreterare WaterAid Sverige;

"Utan god hygienpraxis sprids sjukdomar snabbt. Det är inget vare sig vattenkranar eller toaletter ensamt kan förhindra. Regelbunden, noggrann handtvätt med tvål och vatten kan förhindra överföring av många sjukdomar, exempelvis kan man minska risken för diarrésjukdomar med 50 %. Förekomsten av kolerautbrott i länder som har varit kolerafria i över hundra år, t.ex. Haiti och Kuba, borde vara en varningssignal för det internationella samfundet. Tillgång till sanitet, rent vatten och hygien måste prioriteras i högre utsträckning!"

Publicerad
2014-09-22