Vem erbjuder vad?

Guidade temavandringar på mässan ger snabb överblick

Temavandringarna är kostnadsfria gruppvandringar till ett antal montrar där du som besökare väljer ett visst tema efter eget intresse. Det är ett effektivt sätt att under en timme få en överblick över vem som tillhandahåller vad inom det givna ämnesområdet.

- Det känns otroligt värdefullt att kunna underlätta för besökarna att på ett fokuserat sätt ta del av bredden inom de olika temaområdena,  säger Robert Kingfors på Varim, som arrangerar temavandringarna.

Årets upplaga av temavandringar är på besökarnas begäran kraftfullt utökat jämfört med tidigare år. 120 guidade monterbesök inom sju teman är nytt rekord.

Årets teman är: Avloppsvatten, Biogas, Ny teknik, Dricksvatten, Energieffektivisering, Styr- och reglerteknik samt Schaktfri ledningsförnyelse.

- Redan första gången vi arrangerade temavandringar, under VA-mässan 2012, blev det en succé bland såväl besökare som utställare. Både vi och Elmia såg potential i att utveckla konceptet och i år har vi därför utökat med tre teman och mer än dubblat mängden besök, menar Robert Kingfors. 

Antalet platser per temavandring är begränsat. Besökare föranmäler sig till en eller flera vandringar, enligt principen "först-till-kvarn-får-först-gå-på-temavandring". Deltagande är kostnadsfritt för mässans besökare. Alla vandringar startar i VARIMs monter B04:56, där man även kan anmäla sig till sista-minuten-vandringar i mån av plats. Föranmälan via webben rekommenderas starkt.

 

Från industriell vattenrening till VA-upphandlingar

Som medlem i både Advisory Board och Programgruppen har Robert i hög grad bidragit till utformningen av mässans innehåll. ”Det är klart att det varit viktigt för Varim att påverka innehållet i ett för branschen så tungt forum som VA-mässan. Här samsas ju myndigheter, media, branschföreningar, utbildare, forskningsinstitut och alla de ledande aktörerna i branschen. Vi arbetar i slutänden allihop för samma sak, och det märks mer och mer tycker jag.”

Varim arrangerar även fyra av VA-mässans 18 seminarieblock.
Bättre VA-projekt och bättre upphandlingar, (tis 30/9 kl 10-12.30) riktar sig till dem som arbetar med VA-projekt i rollen som projektledare, beställare, upphandlare, konsult eller leverantör.
Vattenrening inom industrin, (ons 1/10 kl 14-16.30) visar vad den industriella och kommunala sektorn kan lära av varandra. Målgruppen är driftpersonal, processfolk samt ansvariga för planering och utveckling av den kommunala VA-verksamheten.
Lösningar för att möta nya krav på reningsverk, (tors 2/10 kl 10-12.30) riktar sig till beslutsfattare och praktiker inom drift- och processutveckling av kommunala avloppsreningsverk, samt till den som arbetar med tillståndsfrågor och tillsyn av reningsverk.
Lösningar för säkert dricksvatten, (tors 2/10 kl 10-12.30) vänder sig till alla som är intresserade av beredningsmetodik för ett säkert dricksvatten, främst ansvariga för planering och utveckling av den kommunala VA-verksamheten men även processingenjörer och driftpersonal.

Läs mer om alla VA-mässans seminarier och registrera dig inom ditt intresseområde här.

Publicerad
2014-09-22
Bilder
Robert Kingfors, Varim
Robert Kingfors, Varim