Högt tryck för VA-mässan

Halva mässan fylld trots 16 månader till premiär 

Nästa år arrangerar Elmia VA-mässan för första gången. Att mässan, som tidigare hållits i Göteborg och Stockholm, nu förlagts till Jönköping verkar vara ett succékoncept.

– Monterförsäljningen pågår för fullt och vi har redan bokat in entusiastiska utställare på halva utställningsytan, säger Jakob Hirsmark, produktchef för energi- och miljöteknik på Elmia.

I fjol blev det klart att Elmia tar över VA-mässan, som arrangeras i samarbete med branschorganisationerna Svenskt Vatten, Varim och Föreningen Vatten.

–Det är spännande att få arbeta vidare med en befintlig mässa som har en stor utvecklingspotential och finns i en framtidsbransch, säger Jakob Hirsmark.

VA-mässan arrangeras samtidigt som Fjärrvärmemässan och Elmia Avfall & Återvinning. Att Elmia har samlat tre så stora mässor i en treklöver med inriktning mot ett hållbart samhälle är viktigt för branschen.

– Det innebär att det sker en breddning och att vi når in mycket djupare hos exempelvis landets kommuner. Nu är det än mer relevant att besöka VA-mässan, säger Gunnar Berg, vice ordförande i Föreningen Vatten och marknadschef på det utställande företaget Xylem.

Gunnar Berg säger att VA-mässan är ”den överlägset viktigaste mässan för branschen”; både som marknadsplats men också som en plats för att utbyta kunskap.

Redan nu är intresset stort för att ställa ut på mässan, som arrangeras den 30 september till den 2 oktober 2014. Endast hälften av monterplatserna återstår, trots att det är sexton månader till mässdagarna.

– Vi har nu även fått in ett hundratal konstruktiva tips från aktörer i branschen om hur mässan kan utvecklas till det bättre i samband med flytten till Elmia. Det visar på branschens förtroende för Elmia som mässarrangör, säger Jakob Hirsmark.

Försäkra dig om din plats nu, ring, maila eller skicka in din intresseanmälan!

Publicerad
2013-05-28