KSB MÖRCK AB

Movitec 125 - Ny effektiv högtryckspump

I juni 2016 lanserade KSB flerstegspumpen Movitec 125 som kompletterar det nuvarande utbudet av vertikala högtryckspumpar.

Flerstegspumparna är konstruerade för vätskor såsom vatten, kylmedel, kondensat och mineraloljor. De är idealiska för, till exempel, industriell cirkulations- och brandbekämpningssystem, kylvattenkretsar, tvättanläggningar samt för att öka trycket i allmänna processapplikationer.

Ingenjörerna bakom de nya pumpaggregaten lägger särskild vikt vid att uppnå enastående hydraulisk effektivitet. Verkningsgraden för en pump med en full pumphjulsdiameter är högre än 80 procent. Pumpserien hanterar flöden på upp till 192 kubikmeter per timme (vid 60 Hz) uppfordringshöjd på upp till 125 meter. Den tillåtna medietemperaturen varierar från -20°C till 120°C. Som standard drivs de nya pumpaggregaten av två-poliga IE3 motorer på 15-45 kW.

Pumparna är mycket robusta och tillförlitliga. Korrosionsbeständiga hydrauliska komponenter tillverkade av rostfritt stål bidrar ytterligare till dessa egenskaper.

Flera materialvarianter och flänsanslutningsalternativ ger användarna maximal flexibilitet när det gäller att installera och driva de nya pumpaggregaten. Med standardiserad tätningspatron enligt EN 12756, är de nya Movitec 125 pumparna lätta att underhålla och byggda för hållbarhet.

Som tillval kan pumpen drivas med frekvensomformare och kombineras med högeffektiva motorer för att öka systemets effektivitet och matcha flödet till det faktiska behovet.


Foto: Det nya Movitec 125 pumpaggregatet finns i åtta storlekar med olika antal steg. (© KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal, Tyskland)

https://www.ksb.com/ksb-se/Nyheter/Pressmeddelanden/movitec-125/1050492/

Publicerad
2016-07-14
Bilder