VA-Rekrytering

Kompetensbehovet växer inom VA

VA-sektorn växer och så gör även kompetensbehovet. VA-Rekrytering har sedan 2012 varit inblandad i över 130 stycken rekryteringar, vilket vi ser som en milstolpe.
Kompetensbehovet inom VA har aldrig varit mer efterfrågad än idag. Inom den kommunala sektorn men även privata så är kompetensbehovet enormt just nu och man ser ingen lättnad inom den närmaste tiden.

VA-Rekrytering (VAjobb.se) vars affärside att arbeta nischar med rekrytering inom Vatten och avlopp har gjort rekryteringsbolaget till det självklara valet för många beställare.

"Vi har varit inblandade i över 130 st rekryteringar sedan 2012 och inte nog med det så har karriärportalen www.vajobb.se passerat strax över 1.100 annonser sedan 2012, vilket är ett snitt på 23 st annonser i månaden. Det är mer än någon annan karriärportal i Sverige med betalande kunder. Sedan vi lanserade rekommendationsbrevet VA, som är en kartläggning av potentiella kandidater inom VA-Sverige i samband med rekrytering har vårt medlemsantal ökat och och likaså de tillsatta tjänsterna."

- Säger styrelseordförande och Rekryteringskonsult Gabriel Zeino.

På frågan gällande hur VA-Rekrytering som rekryteringsbolag kan bidraga med att lösa kompetensbristen inom branschen svarar Rekryteringskonsult Leopold Vilhelmsson:

"Vi är ett rekryteringsbolag, likt många andra. Skillnaden är att vi är specialister på att rekrytera inom VA. Det är inte vårt uppdrag att lösa utbildningsfrågan inom branschen utan vi fokuserar på våra uppdrag som våra beställare avropar oss. Däremot så är jag positiv till frågan om fler utbildningar och en eventuell gymnasielinje, det tror jag skulle ha stor påverkan."

http://www.vajobb.se
Publicerad
2016-08-26
Bilder