Siemens AB

Ny pumpapplikation med mobil anslutning utvecklad tillsammans med Midroc Electro presenteras på VA-mässan

Siemens presenterar en ny pumpapplikation, utvecklad i samarbete med Midroc Electro, på årets VA-mässa. Den nya pumpapplikationen är tänkt att ersätta den gamla elutrustning som finns i många pumpstationer runt om i landet. Applikationen möjliggör kostnadsbesparingar, bland annat genom att kommunicera via det mobila nätet istället för genom det fasta stadsnätet eller radio.
Det är ofta både kostsamt och tidsödande att byta ut automationslösningar, men denna moderna standardlösning kan enkelt och snabbt implementeras i befintlig utrustning. Andra fördelar med den standardiserade lösningen är säkrad reservdelstillgång och lagerhållning, vilket medför kortare leveranstider.

Den nya pumpapplikationen, som uppfyller de miljökrav som ställs, bygger på Siemens styr- och drivsystem och programmeras via mjukvaran TIA Portal.

En stor möjlig kostnadsbesparing för kommuner som köper in den nya applikationen ligger i att den kommunicerar via det mobila nätet istället för det fasta stadsnätet eller radio. Det senare kan bli kostsamt vid hantering av de stora mängder data om flöden och nivåer som förekommer. Den mobila uppkopplingen möjliggör även uppdateringar via fjärrsstyrning.

– Vi såg ett behov av att enkelt, snabbt och billigt kunna byta utrustning, och det ledde till denna lösning framtagen av Siemens i samarbete med Midroc Electro, säger Lars Jonsson, promotor på Siemens.

Teknisk information om den nya pumpapplikationen:
Utrustning: Simatic S7-1215-cpu, Simatic HMI Comfort Panel TP700, elskåp 1000*1 200 mm samt UPS
Optioner: 3G/4G-modem, brandvägg, switch, motorstartare, frekvensomriktare, mjukstartare, processinstrument (nivå, tryck, flöde), rostfritt utförande, Simatic S7-1511 cpu, Simatic HMI Comfort Panels TP 1 200-1 500, idrifttagning på plats, utbildning, serviceavtal med uppgraderingspaket

Siemens på VA-mässan Med budskapet ”Varje droppe räknas” visar Siemens förutom den nya pumpapplikationen även upp processtyrsystemet Simatic PCS 7 under VA-mässan. Du hittar Siemens i monter B02:19, där även Midroc Electro finns på plats för att demonstrera den nya lösningen.

http://www.nwe.siemens.com/sweden/internet/se/pressrum/Pages/Pressrum.aspx
Publicerad
2014-09-09